> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / SommerbibelskoleSommerbibelskole

I Peru er det sommer nå, og mange har sommerferie. På SETELA benyttet vi anledningen til å innvitere til sommerbibelskole.

Kursene var på formiddag og ettermiddag, og alle hadde en varighet på en uke. Det dreier seg om bibelfag, en innføring i vår kirkes liturgi og trosgrunnlag, diakoni og til og med en apetittvekker i det greske språk.

Betyr mye

Lørdag i forrige uke markerte vi avslutningen på årets sommerbibelskole i Arequipa. 38 elever hadde fullført et eller flere kurs, og fikk sitt diplom. Det er vi godt fornøyd med. Vi var på forhånd spente på hvor mange som ville komme, i og med at dette var noe nytt i Arequipa. Så håper vi på enda flere neste år. Nå i februar gjentar vi de samme kursene med samme opplegg i Juliaca.

En ting er hvor mange som kommer. Det er til syvende og sist ikke det viktigste, men at de som kommer får dypere innsikt i de forskjellige emner som tilbys. Det er vårt inderlige ønske at disse kursene kan bety noe for den enkelte og for menighetslivet generelt.

Nytt tilbud

Riktignok har kirka vår i mange år undervist lignende kurs i Juliaca i januar og februar. Men det har vært sviktende interesse for disse kursene i de senere år med svært få elever, særlig fra Arequipa og menighetene på kysten. Derfor gjorde kirka i fjor høst vedtak om å legge ned dette tilbudet i den form som det hadde.

Vi var skjønt enig i at det var på tide å tenke nytt. Derfor vil kirka, i samarbeid med NLM, tilby bibelkurs desentralisert i menighetene, et opplegg der den lokale pastor vil spille en viktig rolle. Så får vi se hvordan det faller ut.

Samtidig ble SETELA utfordret til å utarbeide et intensivt opplegg over litt lengre tid, særlig i Juliaca.  Nå har vi altså prøvd det ut i Arequipa. I noen av fagene har vi til og med hatt elever fra andre kirkesamfunn.

I etterkant av årets sommerbibelskole vil vi evaluere opplegget med tanke på å gjøre justeringer til neste år, om så er nødvendig.


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Rom 15:7 Ta dere derfor av hverandre, likesom også Kristus tok seg av oss, til Guds ære.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.