> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Salg av ferieplassen i CochabambaSalg av ferieplassen i Cochabamba

På grunn av lite bruk har misjonen nå valgt å legge ut ferieplassen i Cochabamba for salg. 

I oktober 1985 gikk NLM i Bolivia til innkjøp av en tomt på 12.000 m2 nær Apote i utkanten av Cochabamba for å kunne bruke denne som feriested. Misjonærene hadde på den tid blitt enige om at de ønsket et feriested i stedet for å motta støtte til ferier. Mange av de første misjonærene har derfor tilbrakt mye tid på Apote og har gode minner derfra. 

  

En grønn oase 

Stedet er nydelig. Det består av to mellomstore hus, lager, hus til vakten, basseng, frukttrær og et stort grøntområde. Virkelig en oase for personer som ønsker å slappe av. 

Bemanningen i Bolivia har vært dalende de siste årene. I 2013 ble den norske skolen nedlagt. Man åpnet da for at tomten kunne leies ut til skoler, kirker og privatpersoner. Mange har hatt gleden av å komme ut spesielt på dagsturer/utflukter. 

  

Lite brukt til sitt primærformål 

For tiden har NLM kun 4,5 voksne misjonærer i Bolivia, kun en av disse bor i Cochabamba.  Feriestedet er knapt i bruk av misjonærene. Mange foretrekker å oppdage nye steder eller komme seg lenger bort hvis man først skal ha et avbrekk. 

  

Økt 25 ganger i verdi 

På misjonærkonferansen i 2017 ble det vedtatt å selge ferieplassen. Cochabamba har vokst enormt siden 1985, så tomten som den gang lå langt utenfor byen har nå fått en god beliggenhet. I -85 betalte vi 30.000 usd for tomten, nå har vi et mål om å få 25 ganger så masse for den. Planen er å bruke noe av salgssummen til invisteringen i den nasjonale kirken. Det ses spesielt på invisteringer som kan være med å skaffe inntekter. Store deler av summen vil erstatte overføringer fra Norge. 

  

Lunket marked 

Det var med store forventinger at vi la ut tomten for salg i desember – 17. Fra ulike personer hadde vi fått høre at tomten var verdt svimlende summer. Skuffelsen var derfor ganske stor de følgende dagene etter publisering i avisen og vi ikke hadde fått seriøse henvendelser. Snart et år etterpå publiserer vi fortsatt i avisen. Vi har brukt megler og hengt opp skilt nær eiendommen. Vi må ta tiden til hjelp, men har fortsatt ikke mistet motet. 

 

 

 

 


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.