> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Pastorene i Peru samletPastorene i Peru samlet

Første uken i november var 17 pastorer fra samarbeidskirken vår i Peru samlet til pastorkurs på kysten, med hovedtemaet "ledelse".

I misjonens strategi for arbeidet i Sør-Amerika er det et fokus på ledertrening og undervisning. Dette viser seg blant annet i et sterkt fokus på pastoroppfølging. Det er misjonær Tore Bjørsvik som har ansvar for dette, og han har månedlige samlinger med de fleste ansatte pastorene. Disse samlingene blir arrangert i Juliaca og i Arequipa. I tillegg arrangeres det i samarbeid med Setela to årlige, ukeslange pastorkurs.

  

Å komme seg litt bort

Kurset i november ble arrangert på kirkens leirplass, Campel, ved Stillehavskysten. Det er et rolig sted, hvor man også kommer seg litt bort fra dagliglivets utfordringer og krav. For pastorene er det viktig å få slike avbrekk fra en tjeneste som ofte krever mye av dem. 

Det er også tydelig at mange synes det er godt å komme sammen med noen i samme posisjon, og som kjenner på samme utfordringer. Man får en følelse av å ikke være alene. Og at det var trivsel på kurset viste seg ikke minst i fotballkampene som ble spilt to av dagene. Der var alle med, og det ble både latter og støle bein ...

  

Lærerikt om ledelse

Fokuset denne uken var på ledelsestemaer. Setela-lærer Helge Dagsland hadde undervisning om ledere i Bibelen, og hadde et spesielt fokus på Jesus som leder. Det ble poengert hvordan Jesus behandlet dem han ledet, og at han gav dem oppgaver og tillit.

Tore Bjørsvik hadde ansvaret for en litt mer ledelsesteoretisk del som mange fant nyttig og interessant. Dette kan også sies om fagdagen som familieprosjektet var ansvarlig for. En pastor fra Lima kom og hadde en dag om ledelse og følelser. Det var mange som gav utrykk for at de lærte mye, og at de ville forsøke å applisere dette i menighetene sine. 

  

Vær gjerne med i bønn og takk for de pastorene som jobber i IEL-P. De har en ufordrende og viktig jobb blant et folk som trenger Jesus. Be om at de må få hvile i frelsen, og at de må få dele av det de har fått.


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Rom 15:7 Ta dere derfor av hverandre, likesom også Kristus tok seg av oss, til Guds ære.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.