> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Mye nytt på SetelaMye nytt på Setela

Rektor Ola Tulluan klippet snoren til det nye auditoriet, og kunne samtidig informere om nye og spennende studietilbud på Setela i Peru.

Mandag 25. august var det høytidelig åpning av auditoriet på Setela. Med flaggheising, "snorklipping" og mye snacks ble det markert at auditoriet nå har fått en mer presentabel og funksjonell utforming. Salen er riktignok fremdeles flat, men med nye stolbenker, nytt lyd/bilde-anlegg og nye farger på veggene, er det klart til større samlinger og møter.

   

Instituttgodkjennelse

I over to år har Setela ventet på å få godkjent søknaden om å bli et godkjent institutt. Det har tatt tid, men i sommer kom et brev fra utdanningsdepartementet som sier at Setela er godkjent til å gi en treårig grad i "forretningsadministrasjon". Med denne godkjennelsen kan Setela øke elevtilgangen, og gradvis vokse som utdanningsinstitusjon.

Oppstart på studiet vil bli i mars 2015, og man håper på at man vil klare å få en liten klasse med studenter. I første omgang vil man leie inn lærer på timebasis, og gjøre bruk av egne lærerkrefter i den grad det lar seg gjøre. Setela satser på å kunne gi en utdanning med gode kristne verdier og etikk.

Når godkjennelsen endelig er kommet vil man også undersøke mulighetene for å utvide studietilbudet på skolen, til å gjelde andre mulige studier, og teologien. Grunnen til at man ikke søkte direkte på teologi er at det ikke er mulig, siden teologiutdannelse ikke inngår i peruanske læreplaner. Man var derfor først nødt til å få en instituttgodkjennelse, og derfra søke om en nyoppretta studieretning.

  

Bibelskole

Rektor kunne også informere om at man i mars 2015 starter opp en ettårig bibelskole ved Setela. Dette er et kurs på 9 måneder som fokuserer på bibel, musikk og evangelisering. Man håper å få ca. 12 studenter første året, og planleggingen er godt i gang.

Det er de danske misjonærene Mirjam og Rolf Leinum som forbereder dette kurset, og for tiden handler det mye om å få informasjonen ut i lokalkirkene i både Peru og Bolivia.

Denne bibelskolen vil ikke erstatte bibelskolesystemet CLET, som tradisjonelt har hatt månedskurs på sommeren. Man satser på at man kan jobbe godt sammen, og at de forskjellige bibelskoletilbudene skal utfylle hverandre.

  

Nytt kull i 2016

Den teologiske utdannelsen på Setela har siden det første kullet i 94-96 vært treårig. Denne utdannelsen forsetter, og i 2016 vil man starte med et nytt kull. Sannsynligvis vil også dette kullet få offentlig godkjente vitnemål gjennom avtalen Setela har med universitetet SEL i Lima, ettersom en godkjennelse for instituttutdannelsen i teologi neppe vil være klar før oppstarten.

Men det er mye spenennde som skjer, og vi håper dere kan være med å be for Setela. Både at det må bli mange studenter på de nye kursene, og for dem som nå går på teologiutdannelsen, samt opptaket av nye teologistudenter til 2016.


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Rom 15:7 Ta dere derfor av hverandre, likesom også Kristus tok seg av oss, til Guds ære.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.