> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Lokalt lederskap og vekstLokalt lederskap og vekst

På samlingen i Arequipa deltok også ledere fra Tacna og Islay

Lokalmenighetene er «motoren» i kirka. Derfor har IEL-P og misjonen gått sammen om samlinger som skal utruste lokalledere.

Etter mange år med nedgang i medlemstall, er det blitt klart for mange at noe må gjøres. Både den nasjonale kirken og misjonen har derfor satt fokus på lokalmenighetene og lederene der. I løpet av to hele lørdager i mai var mer enn 120 lokale ledere fra nærmere 20 ulike menigheter samlet i henholdsvis Juliaca og Arequipa. Målet er å styrke det lokale lederskapet og gi hjelp til å ta nødvendige skritt mot utvikling og vekst. 

Samarbeid mellom prosjekt, kirke og misjon

Familieprosjektet  PDFF satte fokus på teamarbeid, og det å se på forskjellighet som en styrke. Lærer ved Diego Thomson, og frivillig i prosjektet Sandra Quispe underviste og engasjerte tilhørerne. Og misjonær Tore Bjørsvik fokuserte på viktigheteten av lokalmenigheten og å arbeid for vekst. Han understreket sterkt at Gud ønsker vekst.

Temaet for de regionale ledersamlingene er bestemt i samråd med pastorene. Ved å invitere inn flere ledere fra hver menighet, håper man å gi verdifull drahjelp for pastorene i lokamenigheten. 

Optimisme for fremtiden

Tilbakemeldingene var positive. "Noe slikt har vi aldri vært med på før". "Nå kjenner jeg meg gira". "Nå vet jeg hva vi bør sette fokus på", var bare noen av flere tilbakemeldinger.

Men hverken den nasjonale kirka eller misjonen er interessert i eventer som ender opp som gode minner. Planen er å invitere til regionale ledersamlinger to ganger å året. Datoene er allerede bestemt. Dette skjer samtidig som man i fjor besluttet å sette et mye sterkere fokus på oppfølging av de lokale pastorene med regelmessige samlinger regionalt og på nasjonalt nivå. 

Vær gjerne med å be for lokalkirker og ledere. Mange legger ned et stort arbeid i kirken.


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Rom 15:7 Ta dere derfor av hverandre, likesom også Kristus tok seg av oss, til Guds ære.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.