> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Kursholdere klareKursholdere klare

Nye kursholdere for SYIS kurs. Fra familieprosjektet er Luis Amézquita (bak til høyre), Anne Dagsland og Anita Guevara (fremme til høyre)

Hvordan kan relasjoner og fellesskap bli bedre, og være til Guds ære. Det er blant hovedfokusene i et kurs som familieprosjektet satser på.

De siste årene har det blitt holdt flere Sharpening your interpersonal skills  (SYIS) i Peru, både på Setela og i andre sammenhenger. NLM har sett på dette som viktige, dog dyre kurs.

Konfliktløsing og oppmuntringer

SYIS-kursene er utviklet av Wicliffe misjonæren Ken Williams, og de siste tiårene spredt seg til både Europa, Asia, Afrika og latin-Amerika.

Kurset legger opp til deltakerene ved hjelp av dialog og praksis lærer sosiale ferdigheter som blant annet lytting, konfliktløsning og hvordan man kan oppmuntre andre, og alt skjer med bibelen som grunnlag.

Gode tilbakemeldinger

Kurset har vært arrangert for de tre siste kullene på Setela, i tillegg til at de fleste pastorene deltok på et kurs for noen år siden. I tillegg har ansatte i kirken deltatt på kurs som har vært holdt i Lima. Tilbakemeldingene har vært gode, og mange sier at de er takknemlige for det de har lært.

En av utfordringene har vært at det er dyrt å arrangere. Fordi man ikke har hatt kursholdere fra Peru, så har man vært avhenginge av at det kommer kursholdere på Columbia eller USA.

Nye tider..

Men det er det nå blitt en forandring på. 9-14 november ble det holdt kurs for nye kursholdere i Lima. På dette kurset deltok Luis Amézquita og Anita Guevara fra NLM sin samarbeidskirke IEL-P, og misjonær Anne Dagsland, sammen med 4 andre peruanere.

Både Anita og Luis gir utrykk for at dette er noe de gjerne vil ta med seg tilbake til kirkene sine og har begynt å tenke på hvordan man kan legge til rette på best mulig måte for at flere kan lære.

Familieprosjektet som kirken og misjonen driver i Peru har siden 2012 jobbet mot å få utdannet SYIS-kursholdere i Peru. Nå er det 3, og det gjør det enklere å billigere å arrangere dette kurset. Man har tro på at det er et viktig redskap for å bidra til bedre felleskap og gode relasjoner.


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Rom 15:7 Ta dere derfor av hverandre, likesom også Kristus tok seg av oss, til Guds ære.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.