> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Idrett og lek som evangeliseringsmetodeIdrett og lek som evangeliseringsmetode

Helgen 16. til 18. oktober var 36 deltakere samlet i kirka Encuentro con Cristo til undervisning om barne/ungdomsarbeid.

Kurslederene kom fra en organisasjon som heter CYCAS (Forening for barn, ungdom og sport). Det er en internasjonal-tverrkirkelig organisasjon som drives av frivillige. I Norge kan det sammenlignes med KRIK. Det ble tre dager fyllt med masse innhold, undervisning og aktiviteter.

Praktisk undervisning

Kurset startet torsdag ettermiddag hvor vi fikk en innføring i hvordan CYCAS jobber. De bruker veldig ofte en aktivitet eller sport som de knytter opp til bibel undervisning (historie). De har opplegg for både barn, tweens, tenåringer, ungdommer, familier, godt voksne og eldre. Kurset vi deltok på var basert på barn og tweens.  

Det var mye snakk om team arbeid og leker knyttet opp til undervisninga. Noe som passer flott inn i den peruanske kulturen. Her er man glade i å leke, le og ha de morro sammen. Kveldene ble avsluttet i halv ni tida og neste morgen kl 07 var det frokost. Alle var glade for at vi hadde egen kokke  som serverte oss en skikkelig Peru porsjon av middag og kvelds.

Gratis ressursbank

En del av fredagen var vi delt i to grupper. Ei gruppe for de sportsintreserte og ei gruppe for de som liker søndagskoleundervisning. Vi fikk en innføring i et opplegg som heter Max7 som er en gratis ressursbank for de som har deltatt på kurs. I all hovedsak er det et  søndagskoleopplegg. Det kan ligne litt på sprell levende som brukes i Norge, hvor der finnes mange forskjellige måter man kan velge mellom å undervise på. Den sportslige delen kalles for Ubabalo, og har også en egen gratis ressursbank med opplegg til samlinger over flere år.

«Kids games»

Lørdag ble kurset avsluttet med en praktisk gjennomføring av opplegget. Barna i de forskjellige lutherske kirkene i Arequipa, og unger i nærmiljøet var invitert til parken utenfor kirken. Denne samlingen kalles «Kids games»

«Kids Games» har et evangeliserende sikte, samtidig som det er en spennende aktivitet for de som allerede er i kirken.

Barna ble ønsket velkommen med å få ansiktsmaling og ballonger. Etter en fellesåpning ble barna delt i 4 grupper etter alder.  I gruppene gikk de gjennom  5 stasjoner med forskjellige leker og aktiviteter som bygget opp om budskapet i fellesåpningen. Det hele ble avsluttet med drikke og litt søtsaker.  Det var over 70 barn som deltok.

Kursdeltakerene gav utrykk for at de var veldig fornøyde, vær gjerne med og be om at det de har lært kan bli til velsiglnelse for menigheten de går i og arbeidet de står i der.


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Rom 15:7 Ta dere derfor av hverandre, likesom også Kristus tok seg av oss, til Guds ære.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.