> NLM / Internasjonalt / Sør-Amerika / Nyheter / Familiekonferanse i JuliacaFamiliekonferanse i Juliaca

Mange deltakere på konferansen i Juliaca

Den 25. oktober var det igjen tid for konferanse hvor familien stod i sentrum på skolen Martin Luthero i byen Juliaca.

Konferansen var obligatorisk for en av foreldrene til hver elev ved kirkens skoler i Juliaca, og det møtte opp i overkant av 300 voksne til forelesninger fra forskjellige psykologer.

Juliaca er en by med ca 400.000 innbyggere, og skolen Martin Luthero drives av den lutherske kirken NLM samarbeider med. Det var kirkens to skoler i byen som selv arrangerte konferansen, og familieprosjektet PDFF bidro med fordragsholdere.

  

Familiære temaer

Familieprosjektet PDFF ble startet for fire år siden, og er et Norad-støttet prosjekt, som drives av misjonen og kirken. Prosjektet har en administrasjon som er lokalisert i byen Arequipa, og det har bl.a. som oppgave å styrke familien i samfunnet.

  

Temaene på kongeransen var valgt ut fra områder som man mener familier i området kan bli bedre på.

Foreleserne var innom flere ulike temaer og formidlet disse på en måte som vekket interesse fra foreldrene. De snakket om hvordan man praktisk kan sørge for at barna har et sted hjemme for å gjøre lekser, og om hvordan man kan belønne og korrigere barn på en rett måte.

Man underviste også om kommunikasjon mellom foreldre, og mellom foreldre og barn, og om likestilling mellom kjønnene og felles oppgaver overfor barna. I tillegg ble det undervist om vold og rus i hjemmet, og om barns behov for trygghet og for å bli passet på.

  

En velykket konferanse

Flere av foreldrene har selv lite erfaring med skolegang, og kulturen er, som de kaller det, en "machokultur". Det er ikke uvanlig at ungene får kjeft og fysisk straff om de gjør det dårlig på skolen, og når livet er tøft for foreldrene, kan ungene få høre at de har mye av skylden for det.

PDFF var godt fornøyd med både oppmøte av foreldrene, skolens gjennomføringen av arrangementet og undervisningen som ble gitt. Prosjektet vil trappe opp arbeidet i Juliaca og området rundt i de kommende årene.


Stedlig representant

Stedlig representant

Sør-Amerika

+51 958 346 896

Misjonærblogger

Dagens bibelsitat

Rom 15:7 Ta dere derfor av hverandre, likesom også Kristus tok seg av oss, til Guds ære.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.