> NLM / Internasjonalt / Nord-Afrika / Nyheter / – Utsendingene våre er i gang med...– Utsendingene våre er i gang med språk og relasjonsbygging

NLMs utsendinger er på plass i Nord-Afrika kan Hans Arne Sanna, regionleder for Nord-Afrika, fortelle. Foto: Marius Bergersen

Denne høsten reiste NLMs første utsendinger til Nord-Afrika. Til sammen er fem voksne i gang med å lære arabisk – og med å bygge vennskap og relasjoner.

– Vi har nå to norske familier på plass i Nord-Afrika. I tillegg kommer en enslig kvinne som er sendt ut av den finske organisasjonen Flom, men som er knyttet til vårt arbeid, sier Hans Arne Sanna, NLMs regionleder for Nord-Afrika. Han forteller videre at to norske familier studerer fransk i Paris og om ikke så lenge vil være på plass i Nord-Afrika.

– Hva gjør utsendingene våre?

– Akkurat nå er hovedoppgaven å studere arabisk. Men de er godt i gang med relasjonsarbeid, sier Sanna.

NLMs utsendinger skal arbeide for en internasjonal kristen bistandsorganisasjon. Av sikkerhetshensyn oppgis ikke hva organisasjonen heter eller hvilket land arbeidet foregår i. I denne organisasjonen arbeider omkring tretti voksne fra ulike land. Sanna understreker at dette er en organisasjon som har et godt rykte i landet og nyter stor tillit.

Hva slags oppgaver kan det være aktuelt for våre utsendinger å gå inn i etter språkstudier?

– Organisasjonen vi samarbeider med driver helseprosjekter og noen mindre mikrofinansprosjekter. Det kan være aktuelt at våre folk går inn i disse prosjektene. Det snakkes også om å starte jobbskapende prosjekter. I tillegg er det en del administrative oppgaver i organisasjonen som må løses.

– Kan våre utsendinger være tydelig kristne i Nord-Afrika?

– De må være forsiktige, men i møte med enkeltpersoner kan de være åpne om sin tro. Noen steder går det an å besøke åpne kristne menigheter, men stort sett er utsendingene våre aktive i uoffisielle kristne husfellesskap, sier Hans Arne Sanna.


Regionleder

Regionleder Mongolia, Sentral-Asia og Nord-Afrika

NLM Utland

95 91 01 24

Dagens bibelsitat

Matt 1:23 Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel – det betyr: Med oss er Gud.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.