> NLM / Internasjonalt / Nord-Afrika / Nyheter / Krevende for kristne i Nord-AfrikaKrevende for kristne i Nord-Afrika

35 år gamle Johan har akkurat overtatt som leder for en internasjonal kristen bistandsorganisasjon i Nord-Afrika. NLMs ferske utsendinger skal arbeide i denne organisasjonen.

– Vi flyttet til Nord-Afrika for å bo tryggere med våre barn, sier Johan som har tre barn i barneskolealder.

 

Syv år i muslimsk land

Før han og familien flyttet til Nord-Afrika, bodde de i syv år i et strengt muslimsk land på den arabiske halvøyen. Han var utsendt av en misjonsorganisasjon, og arbeidet med bistandsprosjekter.

– Vi startet et prosjekt for å hjelpe ungdom med å jobbe i team og ta ansvar. Der vi bodde, var det lite dialog. Folk var vant til at autoritetene bestemte alt – om det var faren eller imamen. Det var et flott prosjekt, og vi var tydelige på vårt kristne ståsted. Men sikkerhetssituasjonen ble kraftig forverret på grunn av den arabiske våren, forteller Johan.

– Det ble etter hvert vanskelig å hvile og å koble av. Vi hørte om kidnappinger og drap. Det ble færre og færre utlendinger der vi bodde. Til slutt måtte vi innse at ansvaret for barna våre betydde at vi måtte flytte til et roligere sted. Det ble Nord-Afrika.

 

Ikke navn og sted

Men også i Nord-Afrika er sikkerhetssituasjonen for kristne noe krevende. Derfor går ikke NLM offentlig ut med nøyaktig hvor vi har sendt våre utsendinger. Og derfor forteller vi ikke nøyaktig hva «Johan» heter eller navnet på organisasjonen han nå leder.

– Det er kristne utlendinger i omtrent alle land i Nord-Afrika, men forskjellene er store. Etter den arabiske våren ble den humanitære situasjonen dårligere mange steder. Også politisk har situasjonen vært ustabil. Best er situasjonen i Tunisia, og det gir således mening at fredsprisen i fjor ble gitt til fire personer fra Tunisia, men situasjonen er også stabil i Marokko.

– Vi vet alle at situasjonen i Syria er forferdelig. Også i Libya er det bortimot umulig å drive kristen virksomhet. I Algerie har det derimot vært en stor vekst av kristne de senere år.

 

Tverrkirkelig organisasjon

Johan og familien har bakgrunn fra et evangelikalsk kirkesamfunn. Organisasjonen han nå leder er tverrkirkelig. Under den internasjonale konferansen som NLM arrangerte i juni, var Johan på plass for å bli mer kjent med NLM.

– Jeg synes NLM har et veldig bra fokus på de minst nådde, og kjenner meg hjemme i den teologiske tradisjonen jeg har møtt her, sier Johan.


Regionleder

Regionleder Mongolia, Sentral-Asia og Nord-Afrika

NLM Utland

95 91 01 24

Dagens bibelsitat

Matt 1:23 Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel – det betyr: Med oss er Gud.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.