> NLM / Internasjonalt / Japan / Nyheter / Yngstemann i flokkenYngstemann i flokken

Yushi Matsumura innvies til pastor på VJELKs årsmøte i mars. Alle foto: Kari Opperud

Mange av pastorene i Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke nærmer seg pensjonsalderen. Men to år på rad er nå yngre menn blitt innviet til pastorer på kirkens årsmøte. 31 år gamle Yushi Matsumura, som ble innviet i år, er nå yngstemann blant pastorene.

Andre generasjon blir pastor

Yushi Matsumura ble innviet til pastor på VJELKs årsmøte 21. mars i år. Han ble født i 1986, og er sønnen til pastor Hideki Matsumura, tidligere president i VJELK. Med andre ord, han er både andre generasjons kristen og andre generasjons pastor.

Fordi det i Japan er vanlig å kalle voksne mennesker med etternavn, er det vanligvis uhørt å kalle sin pastor med fornavn. Men fordi det er flere Matsumura’er i VJELK, bruker mange fornavnet på junior. 

Yushi er bokstavelig talt flasket opp med barne- og ungdomsarbeid. Familien Matsumura har på mange måter fungert som et evangeliseringsteam.

I årenes løp er mange av barnas skolekamerater blitt invitert til kirkens barnearbeid og etter hvert blitt døpt. Besøker du Yonago menighet i dag, vil du bli møtt av en fin flokk av unge voksne.

     

Pastor med mange jern i ilden

Etter at Yushi var ferdig med teologistudiet, ble han plassert som evangelist i Nishi Suma menighet, en bydel i Kobe. Etter innvielsen er Yushi nå pastor i samme menighet.

Det første året i menighetsarbeid for alle nyutdannede teologer er et prøveår. Så må de ett års tid jobbe med en oppgave, ha prøvepreken m.m. før et utnevnt råd tar stilling til om vedkommende er skikket til pastortjeneste. Jeg tror ikke de var i tvil om denne karen. Han er levende opptatt av å vinne mennesker for Jesus!

Yushi er også veldig aktiv i ungdomsarbeid i kirkesamfunnet som helhet. Bare en snau uke etter innvielsen var han leirsjef på ungdomsleiren på øya Ieshima. Da var det nemlig vårferie (mellom to skoleår) i Japan for alle skoler. 

   

Den ferske pastoren brenner for ungdomsarbeidet og tar gjerne i et tak.

    

Ikke den eneste fra Yonago menighet

Yonago menighets store satsing på arbeid blant barn og unge har tydeligvis båret frukt! Ikke bare er mange unge blitt ledet til tro. Flere er også blitt arbeidere i VJELK.

To år på rad er unge menn fra Yonago menighet blitt innviet til pastor på VJELKs årsmøte. I år var det altså den 31 år gamle ungkaren, Yushi, sin tur. I fjor var det trebarnsfaren Toshihito Sema, sønnen til en eldste i Yonago menighet, som ble innviet. Han er nå pastor i Izumo.

Fra april i år har nok en ungdom fra Yonago begynt som arbeider i VJELK. Megumi Takahashi, en ung kvinne som har fullført to år på bibelskolen i Kobe, er nå evangelist i Arashima menighet.

En av studentene på det teologiske seminaret i Kobe er også vokst opp i Yonago menighet. Så det blir nok flere VJELK-arbeidere derfra i nærmeste framtid.

  

Be for de unge i VJELK!

Be om at Yushi ikke vil forbli yngstemann i pastorflokken i årevis. Det er stort behov i VJELK for flere unge som er villige til å gå inn i fulltidstjeneste!  


Stedlig representant

Stedlig representant

Japan

078-221-8366

090-7889-1802

Dagens bibelsitat

Jak 1:5 Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.