> NLM / Internasjonalt / Japan / Nyheter / Vi treffes på GF!Vi treffes på GF!

Kirkepresident i VJELK, Rei Nagata, og kona, Miki, blir med på GF. Alle foto: Kari Opperud

På GF får du møte en japansk barnehagegutt som er blitt kirkepresident.

Ruth Robertstad sin barnehagegutt

Ruth Robertstad. Foto: NLM arkiv

Da Rei Nagata var liten, gikk han i NLMs barnehage, Aoba-en, i Kobe. Moren hans var kristen, og tilhørte Aotani menighet. Hun ønsket at hennes to gutter skulle gå i en kristen barnehage. Faren hadde ingenting imot det.

– Jeg husker fortsatt godt den snille styreren i barnehagen, sier Nagata. – Hun het Ruth Robertstad. Jeg var veldig glad i henne! 

   

Guds kall til tjeneste

Barnehagegutten har siden gått på søndagsskolen og i ungdomsforeningen i Aotani menighet, og vært my på leir på Hiruzen. Som universitetsstudent var Nagata meget aktiv i det japanske studentlaget KGK.

– Til tider var jeg nok mer ivrig med evangelisering enn studier, innrømmer han.

Unge Nagata bar på et kall til å bli arbeider i Guds rike. Så etter fullført universitetsutdannelse innen IT, begynte han i 1987 på det teologiske seminaret i Kobe.

Kona Miki traff han da han var i menighetspraksis. De har en sønn, Naoki (21 år, universitetsstudent). Han er intervjuet i NLMs lille videosnutt for «Månedens misjonsland» nå i juni.

   

Endelig ble faren døpt!

Pastor Nagata, som nå er 53 år, vokste opp med en ivrig og brennende kristen mor og en ikke-kristen far. I alle år har moren og sønnefamiliene bedt for faren.

Så skjedde underet: Første påskedag i år ble faren endelig døpt – i Aotani menighet. Sønnen Rei kunne ikke delta på farens dåpsdag. Han skulle nemlig døpe andre – i Himeji menighet.

        

Himeji menighet, hvor pastor Nagata nå arbeider.

     

Pastor i Himeji og kirkepresident

Pastor Nagata har i mange år hatt sin tjeneste i Nishi Suma menighet. Men i 2015 flyttet familien til Himeji. Nå er han pastor i Himeji menighet. Byen Himeji er for øvrig berømt for sitt flotte slott, som befinner seg på UNESCOs verdensarvliste.

Under VJELKs årsmøte i mars 2016 ble Rei Nagata valgt til kirkepresident. Så nå balanseres arbeidstiden mellom menighetsarbeid og VJELK-arbeid.

   

«Det er makt i de foldede hender» - på japansk

Pastor Nagata er en omgjengelig mann med mange nådegaver! Han brenner for arbeid blant barn og unge, og har mange gode ideer for barnearbeid.

Gitaren er en god følgesvenn i tjenesten. Han har faktisk også laget en kjempegod japansk oversettelse av Trygve Bjerkreims «Det er makt i de foldede hender»!

   

Pastor Nagata bruker ofte gitaren i tjenesten i Guds rike.

    

UL på Senja

Nagata har vært i Norge en gang tidligere. Da var han gjest på UL på Senja. Der ble han interessert i arbeidet til daværende landsungdomssekretær, Tore Askildsen. Siden den gang har Nagata drømt om å få til en lignende ordning med en «landsungdomssekretær» i VJELK.

Det arbeides faktisk med å få til et lederteam for barne- og ungdomsarbeid - bestående av en VJELK-arbeider, en NLM-misjonærer og en finsk misjonær (FLM). Drømmen ser ut til å gå i oppfyllelse.  

   

Den nye kirkepresidenten brenner for å nå de unge med evangeliet.

  

Ønsker kontakt med misjonsfolket

Ekteparet Nagata ser fram til å møte det norske misjonsfolket! Men de blir på GF bare fra tirsdag til torsdag. Det skyldes at en finsk samarbeidsmisjon har sendt innbydelse til samme uke. Så uka måtte deles broderlig mellom Norge og Finland.

Ta gjerne kontakt med ekteparet Nagata under GF! Det vil de sette pris på!


Stedlig representant

Stedlig representant

Japan

078-221-8366

090-7889-1802

Dagens bibelsitat

Jak 1:5 Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.