> NLM / Internasjonalt / Japan / Nyheter / Nå er han døpt!Nå er han døpt!

Misjonærglede: en engelskelev er blitt døpt. Foto: Marius Bergersen

17. juni ble en av mine engelskelever døpt i Ako lutherske kirke. – Jeg kan ikke lenger leve uten Jesus! avsluttet Atsuki Matsumoto sitt vitnesbyrd foran menigheten.

Atsuki har gitt tillatelse til å oversette og publisere vitnesbyrdet han holdt foran menigheten på dåpsdagen sin. Her er hans troshistorie:

    

Kristne foreldre

Fordi foreldrene mine er kristne, har jeg vært med til kirke siden jeg ble født. Men fordi kirken de gikk i den gang ikke praktiserte barnedåp, ble jeg ikke døpt som baby.

 

Manga-Bibelen

Da jeg gikk på barneskolen, leste jeg gjerne bøker jeg fant i kirken under gudstjenesten. Jeg likte særlig godt å lese i manga-bibel (bibelhistorien som japansk tegneserie). Jo mer jeg leste, jo mer ble det født i meg en interesse for Jesus. Derfor deltok jeg også noen ganger på gudstjenesten.

Men da jeg begynte i femte klasse, ble jeg med i volleyball-klubben. Dermed sluttet jeg å gå i kirken. På ungdomskolen og videregående var jeg også travelt opptatt med skolens klubbvirksomhet.

   

Atsuki vitner for en rørt menighet. Alle foto: Kari Opperud

   

Guds ord hjalp mot mobbing

Jeg opplevde mye mobbing på slutten av barneskolen. Mobbingen fortsatte på ungdomsskolen. Derfor ble skolegang bare en sur plikt.

En dag i annen klasse på ungdomsskolen føltes mobbingen ekstra ille. Da fant jeg fram nytestamentet jeg fikk mens jeg gikk på barneskolen. Jeg leste Matteus 28,20 og kjente plutselig en fred i hjertet: Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.

Ved hjelp av dette bibelverset fikk jeg tro at Jesus er med på vanskelige dager. Det gikk opp for meg at Jesus elsket til og med en person som meg. Det hjalp meg til å se framover hver gang jeg feilet eller strevde med noe.

Fra da av begynte jeg å tenke at Jesus var mitt håp. Men jeg begynte ikke å gå i kirken.  

    

Kari Opperud starter engelskklasse i Ako menighet

Forskjellige ting skjedde, og foreldrene mine vendte tilbake til Ako lutherske kirke. Da jeg begynte på andre året i videregående skole, begynte Kari Opperud med engelskklasser i kirken der. Min mor oppfordret meg sterkt til å melde meg på.

Etter engelskdelen har vi alltid et kvarters tid med japansk bibel. Mye var nytt og ukjent. Dermed ble min gamle interesse for Bibelen litt etter litt vekket til live igjen.

   

Atsuki og foreldrene. Moren ble døpt av finske pionermisjonær i Ako, Jaakko Uski, og faren ble døpt av Tore Jåtun.

     

Besøk av Fjellhaugstudenter

Etter et års tid med engelskklasse kom tre norske jenter (Fjellhaugstudenter i praksis) på besøk. Fordi de tre skulle delta på en ungdomsleir på øya Ieshima, ville jeg også dra dit – for å få anledning til å snakke litt mer engelsk.

      

På leir med Fjellhaugstudenter. Les mer om leiren her (Kari Opperuds blogg).

  

Møtte jevnaldrende kristne

På leiren møtte jeg for øvrig for første gang i livet kristne ungdommer på min egen alder. Å snakke med dem gav meg mye å tenke på. Denne leiren førte meg et skritt framover mot tro.

Etterpå gikk jeg i kirken noen ganger – fordi jeg hadde lyst til det. Jeg tenkte også litt mer på å bli døpt. Men jeg bar på en frykt for hva framtiden ville bringe om jeg ble en kristen.

Jeg snakket en god del med misjonær Opperud om dette, og frykten ble gradvis mindre.

  

På leir igjen

I vårferien i år deltok jeg igjen på ungdomsleiren på Ieshima. Der ble jeg nok en gang konfrontert av Gud med kallet til å bli døpt. I bilen på veien hjem snakket misjonær Opperud og jeg igjen om dåp. Da hadde jeg nesten bestemt meg.

     

Nå er han døpt! En gledens dag både i Ako og i himmelen.

    

Kan ikke leve uten Jesus

I dag er jeg blitt døpt. Jeg har innsett at jeg ikke lenger kan leve uten Jesus. Han har hjulpet meg gang på gang og ledet meg fram til i dag. Jeg er full av takk til min frelser!

Heretter vil jeg be om at også mange andre må bli kjent med Jesus, slik at de også kan vandre gjennom livet med Ham!

  

Atsuki Matsumoto

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Katekisme

Etter leiren i vårferien begynte jeg dåpsforberedelser – d.v.s. å lese katekisme – med Atsuki. Det har vært ukas høydepunkt! Han har vært som en svamp som har suget til seg Guds ord. Når han har fått nye aha-opplevelser over barndommens bibelhistorier, kommenterer han stadig:

– Det er jammen uendelige dybder i Guds ord!

     

I Japan feirer man vanligvis dåpsfesten sammen i menigheten.

   

Stor glede i menigheten

Dåpsdagen ble en skikkelig oppkvikker for menigheten, som består av godt voksne mennesker. Mange tørket tårer mens Atsuki holdt sitt vitnesbyrd.

– Jeg er litt misunnelig, sa en av damene i sin hilsen etter gudstjenesten. – Jeg skulle ønske det var min sønn som stod der. Men nå skal jeg be mer for ham!

 

Vær med og be om at flere engelskelever blir ledet til tro og dåp!

 


Stedlig representant

Stedlig representant

Japan

078-221-8366

090-7889-1802

Dagens bibelsitat

Jak 1:5 Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.