> NLM / Internasjonalt / Japan / Nyheter / Mor og barn døpt i OkayamaMor og barn døpt i Okayama

Haruka Kinami. Foto: Jüri Perendi

Å gifte seg med en kristen mann ble starten på veien til tro. Troen kom litt etter litt.

Jesus på skolebiblioteket

Haruka Kinami bor i Okayama. Hun er utdannet sykepleier. Første gang hun hørte noe om Jesus var da hun gikk på barneskolen. Hun fant en barnebok om Jesus på skolebiblioteket.

 

Giftet seg med en kristen mann

Som mange andre japanere vokste Haruna opp i en ikke-religiøs familie. Hun visste litt om kristendommen, men hadde aldri hatt noen anledning til å besøke en kirke. Men så giftet hun seg med en kristen mann og begynte å gå i kirken sammen med ham. Ekteskapet ble således den første påvirkningen til selv å bli en kristen.

Hun likte både atmosfæren i menigheten, pastorens taler og sangen. At kristne bad sammen syntes hun også var veldig fint. Etter hvert var det ikke slik at hun ble med til kirken for å glede ektemannen. Nei, det var hennes egen glede å delta i kirken. 

 

Døpt høsten 2017

Haruka ble døpt sammen med sine to barn høsten 2017 i Higashi Okayama lutherske kirke. Lenge nølte hun med å la seg døpe. Hun syntes nemlig ikke hun var god nok til å kunne kalle seg en kristen. Hun samtalte en del med pastor Tsukuda. Han oppmuntret Haruka.

– Til Jesus kan du komme slik som du er, sa han. – Gud tilgir oss selv om vi ikke klarer å tilgi oss selv. Vi synder igjen og igjen, men vi får komme på nytt og på nytt.

 

Nye muligheter

Haruka pleier å si at hun kom til tro litt etter litt. Nå gleder hun seg over muligheten til å kunne be sammen med barna sine før de går til sengs om kvelden. Hun gleder seg også over gudstjenestene i kirken, bibelstudium, og det å høre Guds ord forkynt.

- Alt dette frisker opp i livet! sier Haruna.

 

Religionsfrihet er bra, men ...

Jeg spurte til slutt hva Haruka tenker om at det er så få kristne i Japan. Hun svarte at det er en god ting at det er religionsfrihet i landet.

Men hun reagerer på at japanere tar i bruk kristne høytider som jul og påske og organiserer samlinger med mye moro og ignorerer totalt hva det betyr. Mange vestlige skikker blir etterlignet uten å reflektere over den dypere meningen med dem.

   

Finske Johanna Perendi (tidligere Tervonen) er utsending for FLOM (Finnish Lutheran Overseas Mission), men arbeider innenfor NLM. Hun kom første gang til Japan som enslig misjonær i 2010. I 2017 kom hun ut til ny periode sammen med mannen Jüri og lille Touko.

Johanna arbeider hovedsaklig med å nå ut til unge mødre med barn, men er også engasjert i student- og ungdomsarbeid.

Oversatt fra engelsk til norsk av Kari Opperud.


Stedlig representant

Stedlig representant

Japan

078-221-8366

090-7889-1802

Dagens bibelsitat

Jak 1:5 Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.