> NLM / Internasjonalt / Japan / Nyheter / Lær meg å be!Lær meg å be!

Liv Bakke Magerøy og Reiko Kameyama. Foto: Lars Inge Magerøy

En bondekone på Hiruzen bad misjonæren om hjelp til å be rett. Her får vi høre om ett av bønnesvarene. 

Reiko Kameyamas bønnebehov

Reiko Kameyama er bondekone i fjellbygda Hiruzen. Før hun giftet seg, gikk hun litt i kirken, men ble ikke døpt. Hennes yngste sønn lærte engelsk av en finsk misjonær som var styrer i vår barnehage på Hiruzen.

Omkring ti år senere ringer fru Kameyama plutselig til meg:

- Anita Sensei. Det var det de kalte den finske misjonæren. - Du må lære meg å be!

Jeg forklarte at jeg ikke var Anita (Ström), men sa at hun gjerne kunne komme og snakke med meg.

Datteren var i studietiden blitt involvert i Den forente familie, den koreanske sekten som har massevielser. Nå ønsket moren å lære å be rett, slik at datteren kunne komme seg ut av denne sekten.

 

Vitne for andre

Etter hvert som vi leste i Bibelen, forsto fru Kameyama at hun måtte ta imot Jesus. Etter at hun ble døpt, ville hun vitne for andre. Derfor startet vi husmøter. Hun reiste rundt i bygda og hentet eldre mennesker. Det var de som hadde tid til å komme.

Hennes egen mor ble også med på møtene, men det ble ikke noe mer med henne da.

 

Dåp på aldershjemmet

For tre år siden var jeg en siste tur til Hiruzen før jeg skulle reise hjem til Norge - for godt, trodde jeg da. Da fortalte Reiko Kameyama gledestrålende at hennes mor var blitt døpt på aldershjemmet, i en alder av 94 år! Jeg fikk anledning til å besøke henne.

I april i år møtte jeg fru Kameyama igjen. Da fortalte hun om det siste året moren levde, at hun var blitt glemsk og hadde vanskelig for å snakke. Dermed følte hun at det var vanskelig å vite hvor mye moren hadde fått med seg av troen.

Men en dag i august i fjor, da fru Kameyama igjen besøkte moren sin, var moren klar. De snakket sammen, sang «Hvilken venn vi har i Jesus» og bad Fadervår. Den natten døde moren.

 

Glede i Kristus – tross alt

Det strålte av fru Kameyama mens hun fortalte om morens siste dag! Men denne bondekona har hatt mange sorger. Datteren ble gift i Korea (innen Den forente familie) og bor der fortsatt. Den eldste sønnen tok sitt eget liv for åtte år siden. Men gjennom alt dette har fru Kameyama beholdt troen og gleden i Kristus.

  

Fru Kameyama har også tidligere fortalt sin sterke livs- og troshistorie på nlm.no, i et langt intervju av Inger Valbø i 2012. Du kan lese det her.


Stedlig representant

Stedlig representant

Japan

078-221-8366

090-7889-1802

Dagens bibelsitat

Jak 1:5 Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.