> NLM / Internasjonalt / Japan / Nyheter / Kraftig jordskjelv i OsakaKraftig jordskjelv i Osaka

NHK rapporterer kontinuerlig fra jordskjelvområdet. Alle andre sendinger er stoppet. Foto: Kari Opperud

I følge VJELKs kontor er ingen skader registrert i de to menighetene i Osaka. Ingen NLM-misjonærer bor i området som er hardt rammet.

Jordskjelv varsles

Litt før klokka åtte i morges (japansk tid) ulte TV og mobiltelefonen min i kor. Det var varsling om at et kraftig jordskjelv ville skje i løpet av noen få sekunder.

Klokka 07.58 begynte kirken her i Ako å riste kraftig, og det klirret i kopper og glass i koppeskapet. Men ingenting ble ødelagt, for her var ikke skjelvet kraftig.

  

Katastrofesendinger på TV

NHKs morgendrama (som jeg liker å følge med på!) ble det ikke noe av. Fra og med klokka åtte og utover hele formiddagen har det bare vært informasjon om jordskjelvet på TV. Slik er det alltid når en katastrofe rammer.

   

Dødsfall, skader og ødeleggelser

Senteret for jordskjelvet var i Osaka. Styrke 6,1 på Richter skala. TV-bildene viser stadig nyoppdagede skader.

Det er særlig Takatsuki (en av byene i byfylket Osaka, mellom Osaka og Kyoto) som er hardest rammet. Foreløpig er det meldt om tre dødsfall og 200 skadde.

En av de døde er ei jente på 9 år som fikk en vegg over seg ved svømmebassenget på skolen (bildet).

Mange bygninger er skadet. Et sted står spruten til værs opp av asfalten, fordi vannrør under veien er skadet. Andre steder er det oversvømmelser på grunn av ødelagte vannrør.

 

Trafikken står stille

Alle jernbaner i hele Kansai-området står stille, likeledes undergrunnsbanene i Osaka. Alle motorveier i Kansai er også stengt. Japanere tar ingen sjanser. Alle strekningene innenfor jordskjelvområdet vil bli sjekket nøye før trafikken får gå som normalt igjen.

Den unge gutten som ble døpt i Ako kirke i går, var på vei til skolen i Osaka da det ristet. I følge melding på telefonen befant han seg på toget, som akkurat hadde stoppet på en stasjon i Kobe. Med togstans i timevis kommer han seg verken til skolen (som har avlyst undervisningen) eller hjem. Han deler skjebne med mange, mange, mange i Kobe, Osaka, Kyoto, Nara m.m.

 

Ingen skader i VJELK-menighetene

VJELK-ledelsen tok raskt kontakt med menighetene Kita Osaka og Kanan og sendte ut fellesmail til alle oss som arbeider i VJELK. Så langt er det ikke registrert skader på bygninger eller mennesker. Men i Kita Osaka har bøker og videoer falt ut av hyllene.

Pastor Mizuno har utover formiddagen sjekket om det er skader hos medlemmene i Kita Osaka. Men alle har det bra, også de som er bosatt i Takatsuki. Pensjonerte pastorer bosatt i Osaka er også gjort rede for. Alt i orden.

Ingen NLM-misjonærer bor i Osaka nå for tiden. Det har nok ristet hos flere av oss, men ikke nok til å forårsake skader.


Stedlig representant

Stedlig representant

Japan

078-221-8366

090-7889-1802

Dagens bibelsitat

Jak 1:5 Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.