> NLM / Internasjonalt / Japan / Nyheter / Imponert over ungdomsarbeidet i NorgeImponert over ungdomsarbeidet i Norge

– Jeg er imponert over energien i ungdomsarbeidet her. De unges eget initiativ og frimodighet har gjort inntrykk, sier teologistudenten Matsumura Yushi.

Matsumura er litt over halvveis i studiene på det teologiske seminaret i Kobe og oppholdt seg i Norge i én måned nå i vår for å studere ungdomsarbeidet til Misjonssambandet.

– Jeg har interesse for arbeid blant barn og unge og håpet at jeg kanskje kunne plukke opp noen gode hint, sier han.

 

Kall til å bli pastor

Matsumura kommer fra Yonago, ikke så langt fra leirstedet Hiruzen, og har vokst opp i et kristent hjem. Faren er pastor og for tiden kirkepresident i Vest-Japan Evangeliske Lutherske Kirke (VJELK).

– Jeg begynte å kjenne på kallet til å bli pastor da jeg gikk på videregående skole, sier Matsumura. – Nå er jeg 27 år og endelig på vei til å nå målet.

Den unge japaneren startet norgesoppholdet på Fjellhaug i Oslo og deltok litt i undervisningen på bibelskolen og høgskolen. Han var også med på et kveldsmøte på et bedehus og var litt turist i byen.

 

Med tog og buss

Så reiste han til Stavanger – med tog.

– Det var mye fint å se, det var en fin tur, smiler Matsumura. – I Stavanger møtte jeg japanmisjonær Jåtun som tok meg med forskjellige steder. Jeg hadde vitnesbyrd på møte i Salem, besøkte Fjelltun bibelskole og var med på et bedehusmøte i distriktet.

Deretter gikk ferden videre med buss til Bergen. Der besøkte han både Danielsen videregående skole og Kongshaug musikkgymnas før han returnerte til Østlandet og leir i Hurdal.

 

Satsing i distriktene

– Hva har du lært på turen?

– Jeg har fått mange gode opplevelser. Arbeidet i Japan er i mye mindre skala enn her, og menighetene er små, men jeg tror vi har mye å lære. Jeg er imponert over energien i ungdomsarbeidet, for eksempel at de unge selv planlegger møter og forskjellige tiltak. Deres initiativ og frimodighet og det sterke engasjementet for å nå videre ut har gjort inntrykk på meg.

– Jeg har også lagt merke til at det satses mye i distriktene. I Japan er arbeidet mer konsentrert i den enkelte menighet, det er ikke så mye samarbeid. Det håper jeg vi kan få til mer av, sier han.

  

Les hele i intervjuet i Utsyn nummer 8, datert 2. mai 2014.


Stedlig representant

Stedlig representant

Japan

078-221-8366

090-7889-1802

Dagens bibelsitat

2Mos 20:3 Du skal ikke ha andre guder enn meg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.