> NLM / Internasjonalt / Japan / Nyheter / Fra én familie til levende menighetFra én familie til levende menighet

Shoko Watanabe og datteren, Maki. Engelskelev i 1980-åra. Nå trofast medlem i menigheten. Alle foto: Kari Opperud, privat. 

For 40 år siden ble det startet arbeid i Fukuyama, med utgangspunkt i en familie. Gud har gitt vekst!

Søndag 10. juni feiret Higashi Fukuyama lutherske kirke 40-årsjubileum med gudstjeneste og et måltid etterpå.

  

Startet med en familie

Det var familien Geir Hoaas som i februar 1978 startet opp arbeid i en drabantby i Fukuyama – med utgangspunkt i en kristen familie som bodde der. Året etter ble et lite prefabrikkert hus innviet til kirke.

    

Gud har gitt vekst!

I dag har menigheten 60 medlemmer, derav 30 aktive. Prefab-bygningen ble i 1997 erstattet med et fint og tjenlig kirkebygg på samme tomt. Nå lønner menigheten sin egen japanske pastor, riktignok med noe økonomisk hjelp fra VJELK.

I årenes løp har mange NLM-misjonærer arbeidet i Higashi Fukuyama menighet: Familien Hals, familien Storaas Haugen, Lars Jøssang, Kirsti Strand og undertegnede. Guttorm Raen, Magnus Sørhus og Bård Hauge har hatt pastoransvar - ved siden av annet arbeid.

   

   

Jubileumsbesøk og gjensyn

Det var kjekt å få innbydelse til jubileet. Kjekt å treffe igjen gamle kjente! Heldigvis var det også mange nye og ukjente fjes. Det er et jo et godt tegn på vekst at flokken i dag ikke er helt lik den som var i 1980-90-åra.

 

  

Spesielt var det kjekt å treffe igjen en av engelskelevene mine fra tiden jeg arbeidet i menigheten (1986-92). Shoko Watanabe ble døpt høsten 1987. Mannen er ikke døpt enda, men er ofte med på gudstjenesten. På jubileet spilte han faktisk gitar til noe av fellessangen. Foreldrene hennes, derimot, er blitt døpt i årenes løp.

Datteren Maki, som ble døpt som baby, hadde konfirmasjonsundervisning med Kirsti Strand. Hun er aktivt med i menighetsarbeidet – akkurat som moren.

  

     

Ikke forgjeves

Noen plantet, noen vannet. Men Gud gav vekst – slik det står skrevet i Guds ord! Gud være takk! 

"Derfor mine kjære søsken, stå fast og urokkelig. Arbeid raust og rikelig for Herren! For dere vet at i Herren er ikke deres strev forgjeves." (1 Kor 15,58)

 

  


Stedlig representant

Stedlig representant

Japan

078-221-8366

090-7889-1802

Dagens bibelsitat

Jak 1:5 Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.