> NLM / Internasjonalt / Japan / NyheterNyheter

18. september 2013

– Pensjonisttilværelsen er absolutt ikke kjedelig, sier Yoshitake Ariki (77). Den tidligere radiopastoren i Japan underviser fremdeles teologistudenter, lager radioprogrammer og er gartner i hagen ved skole- og misjonssenteret i Kobe.

28. mai 2013

– Er ikke misjonærene egentlig bare til plage og bry? Er japanere bare for høflige til å si ifra om det? Jeg stilte spørsmålene midt i en uformell lunsj hjemme hos et kirkemedlem.

27. mai 2013

– I Pokot var det mange kontaktpunkter i den lokale kulturen til Bibelen. Slik er det ikke i Japan, skriver Leifur Sigurdsson, som har misjonærerfaring fra begge steder.

22. mai 2013

Det finske bandet ”Mikko Goes to Heaven” er på Japan-turné for femte gong. I løpet av to veker skal dei ha 23 konsertar. Og finnane syng på japansk!

20. mai 2013

Barnehagearbeid i Japan er ikke bare evangeliserende overfor barna som går der. Det er også en unik mulighet til å nå inn til foreldre, besteforeldre og andre slektninger.

13. mai 2013

”Kven skal då ta seg av sjela mi når eg døyr?” spør andre i familien når nokon ønskjer å bli ein kristen. Les om utfordringane Jussi og Varpu Kivelä møter som nye misjonærar i Hiruzen-bygda.

07. mai 2013

Munnspel, fiolin, elektronisk slagverk og kahon-tromme var nokre av instrumenta som var i bruk under leiren 2.-4. mai. Deltakarar i alle aldrar fekk utfalde seg med ulike former for musikk.

05. mai 2013

Både opplæring av neste generasjon kristne og bibelstudie for ikkje-kristne er viktige oppgåver for Johanna Tervonen. Les meir om kva utfordringar ho møter i arbeidet.

03. mai 2013

Månedens misjonsland i mai er Japan. Her kan du se en video om arbeidet NLM driver i Japan. Slik laster du ned video

Se og last ned filmen her

Det er siste kveld før endt observasjonsperiode for tre Fjellhaug-studenter. Etter en god måned i Japan føler ingen av dem seg ferdige med landet. – Det flotte med å være her er at jeg ikke kjenner meg som en utprega turist, sier Maria Elisabeth Lilleaasen.

– Misjonærkonferansen er ikke bare et sted for formelle forhandlinger, sier stedlig representant for NLM i Japan, Dagfinn Solheim. – Det er like mye en arena hvor vi som misjonærer får treffe hverandre og sosialisere oss.

Den årlige misjonærkonferansen for Japan åpnet 2. april, med besøk fra presidenten i den japanske samarbeidskirken WJELC, Hideki Matsumura. Hans budskap er tydelig: - Vår visjon er å bevege oss framover, sammen med dere.

Yumiko Ishikura (49) elskar å synge, men for eit par år sidan hadde ho mest lyst til å døy. På underfullt vis møtte ho Jesus på operasjonsbordet.

Det er ikkje mange misjonsfelt som kan invitere til leir med snø. For tredje år på rad har vi hatt Snow Fun Camp på Hiruzen.

Har du lese i Prosjektkatalogen om den japanske studenten som var redd for å tru? Det vart brått ei heilomvending for han.

En ødelagt pc har – sammen med “hybelkaniner” – ikke bare har gjort nytte for seg, men faktisk reddet liv! Det høres nok litt merkelig ut, så la meg forklare.

Det er en kald og fin vinterdag i Kobe i dag. Egentlig ikke så ulik samme dag for 18 år siden. Men likevel så totalt annerledes.

Det har vært veldig interessant på jobb den siste tiden. Vi har hatt besøk fra Asbjørn Kvalbein, som er webpastor i Norea Mediemisjon. Det har gitt unike muligheter til samtale om veien videre for mediearbeidet til WJELC.

20. november 2012

I går og i dag har vi sortert, ryddet og kastet masse fra misjonens tre lagre. Tilsammen ble det tusen kilo med møbler, madrasser og annet ræl. Bildet over viser en av to hauger vi kjørte til gjenvinningsstasjon.

Det er helt spesielt å se utover byen etter at mørket senker seg her i 6-tiden hver kveld. Det er akkurat som om det finnes to versjoner av Kobe; en i dagslys og en i mørke.


Stedlig representant

Stedlig representant

Japan

078-221-8366

090-7889-1802

Dagens bibelsitat

Jak 1:5 Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.