> NLM / Internasjonalt / Japan / NyheterNyheter

UTSYN

07. mai 2014

– Jeg er imponert over energien i ungdomsarbeidet her. De unges eget initiativ og frimodighet har gjort inntrykk, sier teologistudenten Matsumura Yushi.

08. april 2014

- Jeg synes det er en flott miks av erfarne misjonærer og de som nettopp har kommet, sier generalsekretær Øyvind Åsland etter å ha besøkt japanfeltets misjonærkonferanse.

28. mars 2014

- Jeg drømmer om at misjonærene og japanerne i enda større grad skal være partnere, sier Hideki Matsumura, som er president i den japanske VJELK-kirken.

26. mars 2014

- Når eg set meg i bilen etter gudstenesta, kjenner eg alltid at det var godt at eg kom, seier Naoki, ein av dei ikkje-kristne ungdommane som bruker å komme på den internasjonale gudstenesta.

24. mars 2014

Hver lørdag ettermiddag samles noen unge mennesker i et lite rom i Tottori lutherske kirke. De kommer for å studere det Gamle Testamentet i to timer.

20. mars 2014

Det er ikke helt som de store bloggene hvor mote, interiør og hjemmelaget mat vises fram. Men man kan finne spor av det meste blant japanmisjonærenes blogger.

18. mars 2014

Kultursjokk dukker opp på områder man ikke venter seg. For Sonja og Johan Leirvik har ikke språket eller møtet med et nytt folk overrasket. I stedet har de innsett at kulturer forholder seg ulikt til kulde.

15. mars 2014

"Gudsteneste er ikkje noko som skjer berre i kyrkja. Det skjer også i kvardagen din". Dette var temaet for KGK sin vårleir 4.-7. mars. 

13. mars 2014

Dei har lange og travle arbeidsdagar, men likevel prioriterer dei å samlast til bøn kvar torsdag og å vere med som gruppeleiarar på Bible Club på fredagskvelden.

10. mars 2014

– Det er ikke mangel på guder å be til i Japan. Men japanere flest kjenner ikke den ene sanne Gud, han som lytter og som tilgir våre synder, sier Urara Masaki.

07. mars 2014

Å være misjonær innebærer så mye. Kari Opperud skriver om å bryte opp, når hun nå er inne i sitt siste halvår i Nima menighet i Japan.

04. mars 2014

Kvar fredagskveld fyllest leiligheita til misjonæren av svoltne ungdommar. Men det er ikkje berre maten som gjer at dei kjem.

04. mars 2014

Sidan leiren starta på Valentindagen 14. februar, var temaet gitt: «Kjærleik er!» Men vi lærte at det handlar om meir enn å gi sjokolade til den du er glad i.

28. februar 2014

NLM kom til Japan i 1949. Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK) ble organisert i 1962, men NLM har fremdeles mange oppgaver i landet.

23. desember 2013

- Jula betyr stevnemøte, kommer det kjapt fra Aika Kawahara og Aoi Tsuruya. Spørsmålet var hva jula handler om. I Japan er ikke svaret deres langt fra sannheten.

04. desember 2013

At noen har en drøm om å pine seg gjennom 56 km i et fjell som går opp og ned hele tiden, er for vanlige folk helt utenkelig. Vi er kanskje ikke vanlige folk, for vi har hatt en drøm om å gå Rokko fjellkjeden på langs. 

16. november 2013

Ikke-kristne japanere er veldig redde for ikke å gjøre nok for de døde. Familiemedlemmer kommer langveisfra til denne gudstjenesten, hvor en ikke ber for de døde, men for familien.

12. november 2013

I årevis ba Gunvor Melbø for misjonærene i Japan. Machiko Chigane fikk møte Jesus gjennom dem.

30. oktober 2013

For fjerde år på rad vart det arrangert tospråkleg leir for ungdom på Hiruzen Bible Camp. Motto for leiren var "Vegen vi skal gå". Ein tur i fjellet vart ikkje heilt som planlagt.

01. oktober 2013

For tiende gang møtes denne uka utsendinger fra kirkene i Hong Kong, Taiwan og Japan i Kobe. Vennskapet som bygges startet med NLMs arbeid i hvert av landene.


Stedlig representant

Stedlig representant

Japan

078-221-8366

090-7889-1802

Dagens bibelsitat

Jak 1:5 Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.