> NLM / Internasjonalt / Japan / NyheterNyheter

17. august 2017

Fra NLMs samarbeidskirke i Japan har det kommet melding om at tidligere radiopastor Shigeru Masaki døde søndag 13. august. Han fylte 90 år ca. tre uker før han døde.

04. mai 2017

Årets misjonærkonferanse i Japan ble en tid for både velkomst og avskjed. I tillegg fikk misjonærene mye god undervisning og inspirerende besøk fra samarbeidspartnere.

25. april 2017

Den unge studenten Naoto bestemte seg for å bli ein kristen under eit opphald på Sunnmøre sommaren 2002. På påskedag i år vart svigerforeldra hans døypte!

06. april 2017

Leir handler om bibel, lek og store naturopplevelser, enten man er i Norge eller i Japan. Men de små kulturforskjellene gjorde det likevel til en stor opplevelse.

05. april 2017

20. mars – på årsmøtet til Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK) – ble Toshihito Seima innviet til pastor. Innvielsen var årsmøtets høydepunkt.

– Jeg har fått overlevert et «himmelnotat», opplyste presten i begravelsen til Yukiko Ariki. – Hun ønsket at jeg skulle lese det for dere som er samlet i dag.

I år er det 60 år siden Kobe lutherske teologiske seminar (KLTS), tidligere kalt forstanderskolen, ble etablert. Vi har tatt en prat med rektor Makito Masaki.

24. januar 2017

Japan er mer enn Tokyo. Det er både et spennende og et utfordrende land å drive misjon i.

Som nye i Japan får vi mange spørsmål om ting i Norge når vi besøker forskjellige menigheter. 

Å være småbarnsforeldre er ikke lett, særlig ikke når man samtidig skal forholde seg til en ny kultur.

5000 brosjyrer i postkassene – hvor mange kommer da? I Japan kommer det godt med å være typen som ikke mister motet om ingen dukker opp, eller det bare kommer en håndfull mennesker etter flere ukers forberedelser.

10. januar 2017

Kor påverka kan ein eigentleg verte av andre sine gardiner?

På misjonsfeltene er samarbeid, gjensidig respekt og forståelse mellom kirke og misjon viktig. I Japan har NLM et svært godt samarbeid med Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK).

Jula varer helt til påske, synges det i Norge. I virkeligheten varer den til etter nyttår. I Japan er julen slutt 25. desember!

01. januar 2017

Japanerne er verdens nest største unådde folkegruppe. NLM satser særlig på arbeid blant barn og unge for å nå Japan med evangeliet.

Ny misjonær i Japan, Karoline Bergersen, rapporterer fra sin første misjonærsamling.

UTSYN

21. oktober 2016

Fredag ble Kurayoshi rammet av et sterkt jordskjelv. 

September var både travel og inspirerende for japanmisjonærene. De fleste av oss deltok på kurs for søndagsskolelærere i Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK) i Nishi Akashi kirke 19. september (nasjonal fridag), der 120 var samlet. Siste uka deltok vi på en evangeliseringskongress i Kobe, der ca. 1500 deltagere fra hele landet var samlet i fire dager. 

20. september 2016

«Vi har i løpet av disse dagene fått oppleve en forsmak på himmelen!» sa regionleder Olav Vestbøstad i sin takkehilsen til vertskapet på Taiwan, som denne gangen var ansvarlige for konferansen for de lutherske kirkene i Japan, Hongkong og Taiwan.

03. juni 2016

Slik bad en ung mann på bønnemøtene i Kita Osaka menighet i 1985. I mars 2016 ble denne mannen valgt til vise-president i Vest Japan Evangelisk Lutherske Kirke (VJELK). Om noen dager reiser han til Norge for å delta på den store jubileumsfesten til NLM i Oslo 18. juni. 


Stedlig representant

Stedlig representant

Japan

078-221-8366

090-7889-1802

Dagens bibelsitat

Jak 1:5 Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.