> NLM / Internasjonalt / Japan / NyheterNyheter

Denne hausten får vi tre nye medarbeidarar i staben her ute. To av dei har budd i Japan som barn. Astrid Stangeland er eittåring, og Johanne og Torgeir Hauge kjem ut 1. november og skal vere i to år.

05. september 2012

Frå 6. -12. august vart ein stor ungdomskonferanse arrangert på Taiwan.  Ilag med åtte ungdommar og ein leiar frå Japan fekk eg vere med som NLM-representant og tolk.

26. juli 2012

Vest Japan Evangelisk Lutherske Kyrkje (VJELK) vart stifta i 1962. På ”Havets dag”  16. juli samlast kristne frå alle kantar av Vest-Japan for å møte brødre og søstre og for å feire 50 år for kyrkja.

10. juni 2012

For 40 år sidan reiste Kirsti Strand frå Engesetdalen i Skodje til Japan som misjonær.Idag ønskte misjonsfolket henne velkomen heimatt på bedehuset i Engesetdalen.

04. juni 2012

Det sies at veien til mannens hjerte går gjennom magen. Men i Nima, en fiskerlandsby ved Japanhavet langt vest på hovedøya Honshu, ser det ut til at veien til naboenes hjerte går gjennom magen.

25. mai 2012

- Japanske kristne er så høflege at dei ikkje ønskjer å såre andre sine kjensler ved å snakke om trua si. I Kina vitnar dei kristne heile tida for vennene sine, og folk kan sjå at liva deira er blitt forandra, seier Lin.

Det er mange unge mennesker uten håp i Japan. I Japan er det et desperat behov for ungdomsarbeid. Det er veldig få unge mennesker i kirkene, og det er flere grunner til det.

Søndag 13. mai kunne Kjærlighetskirken på Rokko Island sammen med en annen ung menighet i Kobe innvie sin egen gravplass.

- Jeg vil takke alle som sponsa meg slik at jeg kunne reise til Japan dette halve året. Jeg er utrolig takknemlig, for jeg får virkelig oppleve, se og være med på mye spennende!

22. april feiret Suma kirke 60 år. Det var Gabriel Eikli som startet arbeidet her.

Japan er månedens misjonsland, og her kan du se en film om noe av det arbeidet NLM driver i landet.

Etter å ha vore på gudsteneste i kyrkjene sine 25. mars, reiste mange ungdommar til Ieshima, ei lita øy utanfor Himeji by, for å bli med på leir.

03. mai 2012

Reiko Kameyama (67) frå fjellbygda Hiruzen i Japan har opplevd mykje tungt, meir enn dei fleste. Folk undrar seg over kvar ho har gleda og styrken ifrå.

03. mai 2012

Vår samarbeidskirke West Japan Evangelical Lutheran Church hadde sitt årsmøte 19.-20. mars. Misjonærutsendelse og presentasjon av kirkens nye evangeliseringsvisjon var viktige saker.

Det var det vanlege vårregnet som møtte oss på Hiruzen også denne gongen. Snøfonnene låg der enno, etter ein snørik vinter, til stor glede for borna. I dagane 21. - 24. mars var NLM Japan samla til konferanse på Hiruzen Bible Camp.

– Jeg har et kall til å dele ordet om frelse med andre, sier Toshihito Seima. 43 år gammel begynte han på prestestudiet ved det lutherske seminaret i Kobe.

Både born og vaksne fekk boltre seg i snøen på Hiruzen Bible Camp 10.-12. februar. Vi lærte også korleis hjarta kan bli kvitare enn snø.

KGK-studentar 10 år etter (Foto: Daiki Kishimoto)

Han seier sjølv at han var som Jona, som rømde ifrå Guds kall. I april i år startar han som lagssekretær.

Buddhisten "S" deltar i Misjonssambandets bibelklubb i Japan, og er fascinert av Jesus. Julegaven i år går til studentarbeidet som "S" er med i, samt radioarbeid og utdanning av prester i Japan.

Liv Bakke er tilbake i Japan, hun forteller om vanskelige tider i vakre høstfarger. 


Stedlig representant

Stedlig representant

Japan

078-221-8366

090-7889-1802

Dagens bibelsitat

Jak 1:5 Men om noen av dere mangler visdom, da må han be til Gud – for Gud gir alle, villig og uten bebreidelse – og så skal han få den.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.