> NLM / Internasjonalt / Etiopia / Nyheter / Etiopia-misjonær død etter kort...Etiopia-misjonær død etter kort tids sykdom

Alle foto: DLM

Elisa Riis, som var utsending for Luthersk Mission i Danmark og del av NLMs team i Etiopia, døde natt til søndag. Hun ble 54 år gammel.

NLM og vår danske søsterorganisasjon Luthersk Mission (DLM) har mistet en av våre utsendinger i Etiopia gjennom 20 år, Elisa Riis, som døde natt til søndag på Arresødal Hospice i Frederiksverk i Danmark.

Elisa Riis var jordmor og bodde i Jinka, hvor hun var ansatt i prosjektet Reducing Maternal Mortality (RMM). Hun var utsendt av DLM, men arbeidet i likhet med andre danske og finske utsendinger under NLM-paraplyen i Etiopia og inngikk i NLMs team.

Hun reiste hjem til Danmark i slutten av juni for å bli undersøkt og starte behandling. Dessverre viste sykdommen seg å være uhelbredelig.

   

Lang og tro tjeneste

Elisa Riis ble utsendt som misjonær første gang i 1998, for å drive helsearbeid i Etiopia. Før dette arbeidet hun som sykepleier på Hillerød sykehus fra 1989-93.

I Etiopia studerte hun først amharisk i ett år, før hun i to år arbeidet som jordmor på Gidole sykehus.

Etter et år hjemme i Danmark vendte hun tilbake til Etiopia i 2001 og har arbeidet i Jinka siden da. I Jinka har hun arbeidet med ulike prosjekter, den siste tiden med RMM-prosjektet i Sør-Omo, med base på Jinka Hospital.

I 2009 tok hun en mastergrad i internasjonal helse.

Elisa har også vært feltstyreleder i mange år. Hun ble i februar igjen valgt til styreleder og hadde denne rollen til hun reiste hjem til Danmark pga. sykdommen.

    

  

Har reddet mange kvinners og barns liv i Etiopia

Gjennom sitt arbeid i Etiopia har Elisa Riis vært med på å undervise det lokale helsepersonellet om graviditet og fødsler, og hun har slik reddet livet til mange kvinner og barn.

   

Begravelsen forventes å finne sted onsdag 7. november kl 11 fra Hillerød kirke, med etterfølgende minnesamvær.


Stedlig representant

Stedlig representant

Etiopia

+251 (0) 934441519

Dagens bibelsitat

Heb 7:25 Derfor kan han også fullkomment frelse dem som kommer til Gud ved ham, da han alltid lever for å gå i forbønn for dem.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.