> NLM ung / Nyheter / 3 millioner i Frifondstøtte3 millioner i Frifondstøtte

I disse dager deler NLM ung ut rundt 3 millioner kroner i Frifondsstøtte til barne- og ungdomslag i hele landet.

Hvert år søker NLM ung om Frifondsstøtte på vegne av våre barne- og ungdomsfellesskap, og på høsten er vi klar til å fordele pengene ut til rundt 300 lag som driver med ulike aktiviteter. Denne statlige støtten er ment å være en hjelp for lag som tilbyr en eller annen form for aktivitetstilbud for barn og unge. Vi opplever at mange fellesskap får hjelp av denne støtten til å drive sitt arbeid, og kan bruke midlene til å arrangere samlinger eller kjøpe ressurser som de ellers ikke hadde hatt muligheten til. 

 

Hva kan støtten brukes til?

 

Mesteparten av støtten som nå deles ut til fellesskapene våre, er for å hjelpe til med den daglige driften. Det kan være husleie, materiell eller alt annet som trengs. Her er noen få begrensninger, blant annet at det ikke skal brukes på rus, i utlandet eller gis direkte til innsamlingsarbeid.

I tillegg deles noe av støtten ut som prosjektstøtte. Dette er midler som skal hjelpe lagene med å få gjennomført konkrete prosjekter. Vi får inn veldig mange søknader om spennende prosjekter, og må derfor velge å støtte de som er nærmest prioriteringene våre. Vi prioriterer å støtte prosjekter som er utadrettet, driver trosopplæring og ledertrening.

 

Hva må til for å få støtte?

   

For at et fellesskap skal kunne få Frifond støtte må det være registrert som et lag med minst 5 betalende medlemmer under 26 år, ha egen økonomi og egne vedtekter, arrangere årsmøte med valg av styre (gjelder ikke alle barnelag) og huske å levere årsmelding i januar/februar. Både Frifondstøtten til lagene og organisasjonstøtten som NLM ung mottar er avhengig av arbeid blir registrert og årsmeldingene blir levert.

    

Har du spørsmål om årets utdeling eller vil vite mer om hvordan dere kan oppfylle kriteriene for støtte neste år, håper vi at du ikke nøler med å ta kontakt med oss.

Vi vil gjerne hjelpe deg og ditt lag så godt vi kan, og er klare for å svare på de spørsmålene du har.

  

Ta kontakt på ung@nlm.no


Dagens bibelsitat

Matt 1:23 Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel – det betyr: Med oss er Gud.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.