> NLM ung / Lag og støtte / Hvordan skaffe bankkonto til lagetHvordan skaffe bankkonto til laget

Ill.foto fra Flickr.com/teegardin

For å motta oppstartstøtte og andre typer støtteordninger må alle lag ha en egen bankkonto. Dette kan vi hjelpe deg med!

Den enkleste måten å skaffe bankkonto på er å gjennom NLM sitt konsernkontosystem i Sparebanken Sør. 

Det er to skjemaer som da må fylles ut, og disse finnes under. Skjemaene sendes fortrinnsvis per mail til økonomileder Øystein Frøysa: ofroysa@nlm.no, eller NLM v/Øystein Frøysa, Sinsenveien 25, 0572 OSLO. 

 

 

 

Litt hjelp til utfylling:

  • I skjemaet KONTOSKJEMA krysser man av på NLM Direkte som selskapsform
  • I skjemaet DISPOSISJONSSKJEMA fyller man ikke ut toppen av skjemaet, men hvem som skal ha disposisjonsrett til kontoen
  • Andre spørsmål til skjemaene rettes til Anne Grethe Kviserud: akviserud@nlm.no

 

Konto i lokal bank

Dersom et lag ønsker konto i en lokal bank, er det også en mulighet. Noe av utfordringen med dette er at de fleste banker krever personnummer eller organisasjonsnummer ved opprettelse av bankkonto. Det man skal være klar over dersom man registrerer en konto i eget navn er at innestående på konto da juridisk er å anse som den enkelte kasseres egne penger, og vil f.eks. dukke opp som formue i selvangivelsen. For de fleste vil dette være mindre problematisk, men det kan likevel være greit å være klar over.

Siden de færreste lagene registrerer seg i Brønnøysundregisteret, har man ikke organisasjonsnummer. Vi tillater da at man kan bruke NLM sitt organisasjonsnummer. Normalt vil banken da kreve at økonomileder/signaturberettiget i NLM signerer på opprettelse. Skjemaet (som man får i banken) må da sendes til økonomileder som signerer på skjemaet og gir disposisjonsrett videre til aktuelle ledere i laget.

Dette vil nok oppleves noe mer tidkrevende, så derfor vi anbefaler å opprette konto gjennom NLM sitt konsernkontosystem i Sparebanken SØR dersom laget ikke ser det som svært fordelaktig å ha konto i lokal bank. Spørsmål til dette kan også rettes til Anne Grethe Kviserud: akviserud@nlm.no


Dagens bibelsitat

Joh 13:15 For jeg har gitt dere et forbilde, for at også dere skal gjøre slik som jeg har gjort mot dere.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.