> Fellesskap 19 / Nyheter / Seminarprogrammet er klartSeminarprogrammet er klart

På Fellesskap 18 blir det to spennende bolker med seminarer

SEMINARBOLK 1

 

REPLANTING

I 2006 kom Ole Kristian Sameien tilbake til Hamar. I dette seminaret deler han sine erfaringer fra reisen fra å være en liten forening i en enebolig, til forsamlingen de er i dag som når ut til nye mennesker. Du får nyttige tips og råd du kan knytte til deg som jobber med endringer.

 

MENIGHETSUTVIKLING: VOKSESMERTER I STEDET FOR LIGGESÅR

Menighetsutvikling er fortsatt pionerarbeid i NLM. Vi møter stadig på nye utfordringer som vi ikke har reflektert nok omkring, og dette fører fort til stagnasjon i vårt arbeid. Hvordan skal vi være best rustet for å stadig kunne inkludere nye mennesker i våre sammenhenger? Andreas Bakke, pastor i Misjonssalen Ålesund, deler noen tanker om temaet.

 

12 TRINN INN I FELLESSKAPET

Mennesker går gjennom ulike faser og prosesser i livet. For noen er det veien inn i fellesskapet. For andre er det veien ut. Hvordan kan vi hjelpe dem gjennom dette? Salt Bergenskirken bruker en tenkning de kaller 12 trinn inn i fellesskapet. På dette seminaret vil Elisabet Giske fortelle fra arbeidet i SALT, slik at vi også kan bli klar over egne blindsoner og få flere folk inn i våre sammenhenger.

 

FRAMTIDENS UNGDOMSARBEID:

Framtidens ungdomsarbeid – hvordan ser det ut? Tre ulike personer i tre ulike settinger deler sine tanker og erfaringer. Her skal vi få bli inspirert av det varierte og spennende ungdomsarbeidet de er med på gjennom fengslende historier om ungdom som tar imot Jesus. De vil også dele noen ideer om hvordan ungdomsarbeidet kan se ut fremover; hvordan kan vi nå de unge i dag med kristen tro?

Med blant annet Stian Bjørsvik og Linn Magritt Bru. Ledes av Nils Kåre Bøe.

 

KREATIV FORKYNNELSE TIL BARN

Hver uke er det barnesamlinger rundt om i fellesskap og menigheter. Vi er ulike som forkynnere, men vi ønsker og jobber for det samme. Hvordan skal vi forkynne for barn? Hva er kreativ forkynnelse?

Er det de med flest ideer som formidler tydeligst? Føbe Elise Edvartsen har mange tanker om temaet, og på dette seminaret deler hun dem med oss.

 

GUDSTJENESTE(R)EVOLUSJON

Hvorfor ser våre møter og gudstjenester ut som de gjør? Hva er det som gjør at en gudstjeneste oppleves relevant, og hvordan får vi med det beste fra tradisjon? Robert Lilleaasen har forsket på menigheters forsøk på å forhandle seg fram til en gudstjenesteform som tar hensyn til ulike behov og forventinger. I dette seminaret deler han funn fra undersøkelsen og viser hva som kjennetegner en vellykket gudstjenesteutvikling.

 

 

SEMINARBOLK 2

 

FLERKULTURELT ARBEID

Mary Anette og Helge Skaaheim leder Norkirken på Kongsberg. De har lang erfaring med å integrere innvandrere i menigheten. I Norkirken er det bokstavelig talt et fargerikt fellesskap. Veldig få menigheter i Norge har lykkes med å favne en så stor bredde på den måten. Mary Anette og Helge deler i dette seminaret sin erfaring med flerkulturelt arbeid.

 

BØNN FRAMFOR ALT
"Bønn er det viktigste arbeidet vi gjør i Guds rike, fordi det er forutsetningen for alt annet" (Hallesby). I dette seminaret vil Oddvar Søvik undervise om hva det vil si å be og hvorfor det er så viktig. Oddvar er teolog, tidligere forstander i Frikirken og nå forkynner og forfatter. Han har skrevet flere bøker, blant annet bestselgeren "Bønn framfor alt".

 


Dagens bibelsitat

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Del


Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.