> NLM ung / Nyheter / UNCOVER – Har du lyst til å...UNCOVER – Har du lyst til å evangelisere?

Uncover er en bibelstudie rettet hovedsaklig mot dine ikke-kristne venner. Ikke bare har den Norgeslansering på UL, men det skal gis ut 2000 eksemplarer gratis!

 

Uncover-konseptet er utviklet av Rebecca Pippert. Hun er en av talerne på UL og brenner spesielt for å nå ungdom med evangeliet. Sammen med Tor Erling Fagermoen, generalsekretær i NKSS, skal hun ha et seminar på UL. (Trykk her for påmelding)

 

 

Jeg tok en prat med Tor Erling for å høre litt mer om hva Uncover er.

”Skreddersydd for en som ikke er kristen”

Hva er Uncover?

- Det er et hefte som inneholder 6 studier av noen utvalgte tekster fra Lukasevangeliet. Historier om Jesus i møte med mennesker, akkuratt som dem. På engelsk kalles bibelgruppene for ”seekers bible studies”, en bibelgruppe for søkende. Det er skreddersydd for en som ikke er kristen, for å finne ut hvem Jesus er, og hvordan han var i møte med andre mennesker.

 

- De [de ikke-kristne vennene dine] kan finne ut mer om hva de ikke tror eller ikke føler de klarer å tro på. De kan finne ut at det ikke er en prestasjon å tro, men det er en person å tro på!

 

Det er modig gjort!

Er det ikke litt høy terskel for å invitere noen som ikke er kristne med på en ”seekers” bibelbruppe?

 

- Det er modig gjort, og jeg håper noen har lyst til det og at flere får lyst til å prøve ettehvert som de ser resultatene av dette. Jeg tror folk vil bli overrasket over hvor enkelt det er å få med noen, sier Tor Erling.

 

Videre legger han til:

-Vi maser om evangelisering, og nå har vi et konkret redskap som det går an å bruke! Gud ikke er passiv i dette. Gud vil kalle på dem og kunne gjøre noe i hjertene deres så de vil bli åpne for en enkel og uforpliktende prat om Jesus!

 

Som en kristen trenger man ikke alltid komme med ”fasiten”

Eirik Soldal, ettåring i NKSS, forklarer hvordan Uncover kan brukes rent praktisk. 

- Man forholder seg kun til den teksten som står og det er greit om en del spørsmål forblir ubesvart. Som kristen trenger man ikke alltid komme med ”fasiten”. Ofte kan det være bedre å la være, og la teksten snakke for seg.

 

 

Hvordan leve i en evangeliserende livsstil?

Seminar, Fredag  kl 2 

Beccy Pippert (68) har jobbet med dette siden hun var student. Hun er fra USA men har bosatt seg i Europa.

Seminaret skal handle om hvordan man kan lede an en slik bibelgruppe. Etter vi er blitt introduser for Uncover, vil hun gå konkret på spørsmålet: Hva nå?

 

Ønsker du deg en mer radikal og evangeliserende hverdag og livsstil? Møter og seminarer på UL med Beccy kommer til å gi deg konkrete verktøy til dette, og nytt engasjement og mot!

 

31. juli- 4. august skjer det! Meld deg på UL her, i dag!

Ill.foto: Uncover-heftet

Foto: Ingunn Marie Ruud & www.saltshaker.org

Red: Malene Bjørgaas

 


Today's Quote

Matt 1:23 Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel – det betyr: Med oss er Gud.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.