> NLM ung / Nyheter / UL-sanger på CDUL-sanger på CD

– Vi vil gjerne eksportere ny musikk fra UL, og vi håper sangene derfra også blir brukt lokalt etter at festivalen er over.

Prosjektleder Gjermund Nordhus i NLM Ung forteller at dette er noe av bakgrunnen for at det de også i år gir ut en cd til Ung Landsmøte. Cd-en er en ep med tre-fire sanger og i likhet med tidligere år vil det bli noen helt nye sanger.  – De siste årene har vi hatt en ny festivalsang til hvert UL som synges på alle møtene. Denne blir selvsagt med på cd-en, forteller han.

Gjermund Nordhus forteller videre at det er et stort ønske at UL skal kunne eksportere nye sanger som unge kan kjenne seg igjen i både språklig og musikalsk. – Det er ikke noe nytt. Melodier som brukes i kristne sammenhenger har alltid vært preget av musikkstiler ellers i samfunnet, sier han og forteller at også gamle og kjente sanger, kanskje i nye arrangement, blir en del av repertoaret på UL.

Det er musikerne Håvard Måseide og Jan Ove Kjøndal  som har fått ansvaret for å lage årets UL-cd. De skriver både tekster og melodier og er med på innspillingen i studio. Måseide og Kjøndal er også en del av lovsangsteamet under UL: De spiller henholdsvis bass og piano.

CD-en produseres i tusen eksemplarer og de fem hundre første som melder seg til UL får den gratis. Den kan altså bestilles (49 kroner) ved påmelding eller kjøpes i informasjonen på UL. Etter UL vil noen av sangene fra cd-en kunne kjøpes og lastes ned fra iTunes, og besifring kan lastes ned på itro.no. I fjor ble festivalsangen «Se og lev »av Håvard Måseide den mest kjøpte kristne sang på iTunes  i en periode. 


Today's Quote

Matt 1:23 Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel – det betyr: Med oss er Gud.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.