> NLM ung / Nyheter / Slik blir UL i RandabergSlik blir UL i Randaberg

UL2015 flyttes fra Ålgård til Randaberg. Vi har intervjuet prosjektleder for UL, Christina Rydland, for å høre litt mer om hva som skjer, hva som blir likt som før og hva som blir annerledes.

- Som mange sikkert har fått med seg, flyttes UL2015 til Randaberg. Mange hadde jo trodd det skulle være i Kongeparken, slik det har vært de siste årene. Hva skjedde egentlig?

- Eierne av Kongeparken amfi vedtok i oktober å legge ned all virksomhet fra 2015. Det kom som en overraskelse på oss. Men, nå hadde vi altså muligheten til å gjøre noe litt annet og litt nytt, etter mange år som stedfaste på Ålgård. Jeg tror det kommer bli et alternativ som vil fungere vel så godt som i Kongeparken, det er mye som er blitt lagt til rette allerede ettersom NLMs Generalforsamling (GF) er der kun to uker tidligere, og det tror og håper vi vil bli en bra løsning. Nå skal vi bruke samme område og lokaler som GF, og det gjør det litt lettere for oss med alt annet som er nytt.

 

- For oss som ikke har sånn überpeiling på geografi, hvor ligger egentlig Randaberg?

- Randaberg er i Rogaland, og ligger like nord for Stavanger. Lander man på Sola, er det faktisk bare 16 km til Randaberg (og 27 km til Ålgård!) – så det er jo ikke så ille. Vi håper at det ikke vil være et hinder for at folk skal komme seg dit.

 

Kortere avstander

- Vil flyttingen av sted føre til forandringer i innholdet på UL?

- Nei, i det store og hele vil UL-konseptet være det samme med bibeltimer, seminar, aktiviteter, møter og konsterter – kun på et nytt sted. Det bil kanskje oppleves enda mer som et samlet festivalområde ettersom alt skjer i området rundt arenaen, der de store treffpunktene under UL vil foregå. Vi har masse spennende program i vente og vi gleder oss til å slippe info om det som vil komme i tida fram mot UL!

 

- Så de som har vært på UL før kommer altså til å kjenne igjen at UL er UL, selv om det blir på et nytt sted?

- Ja, dette håper vi skal bli en liten overgang for de som har vært på UL mange ganger før. Infoskranken for eksempel, som er det første alle deltakere møter når de kommer til UL, vil være akkurat den samme som før. Og slik kommer det til å være gjennom hele UL, ting som gir igjenkjennelsesfaktor og trygghet. Men det er jo også viktig å poengtere at det er en del som blir nytt og annerledes; vi håper for eksempel på å kunne tilby en nytt kafékonsept og kanskje andre aktiviteter enn det som vi kunne tidligere.

  

- Får det noen praktiske konsekvenser for de som kommer at det ikke lenger er i Kongeparken?

- Den største praktiske konsekvensen er nok den at de som skal bo på sovesal (tidligere Bærland skole) slipper å gå den laaaange bakken opp hver gang de skal dit – nå kommer alt til å ligge i gangavstand med kun noen få bakker. Ellers har vi en liten utfordring med camping, ettersom det ikke er like gode muligheter for det i Randaberg, men dette jobber vi mye med og håper på å kunne tilby camping i telt og i campingvogn slik som tidligere. Det vil muligens bli færre plasser og da er det enda viktigere å melde seg på i forkant av UL for å sikre seg en plass. Vi vil ellers altså kunne tilby overnatting på sovesal, slik som tidligere. Men alt dette vil det komme mye mer informasjon om når påmeldingen åpner senere i vår.

 

Like stort UL som før

- Er det grunn til å tro at UL kan bli mindre på grunn flyttingen?

- Nei, jeg tror ikke flyttingen vil påvirke antallet som kommer til UL – vi planlegger på en like omfattende måte som før. Det vil fortsatt være nærmere 800 frivillige i sving for eksempel. Vi har et godt samarbeid med GF og vil overta en del av deres utstyr og teknikk, og vil derfor kunne beholde den samme gode kvaliteten som UL er kjent for å levere.

 

- Har Randaberg noen fordeler i forhold til Kongeparken?

- Randaberg er en veldig koselig plass og en av fordelene er at vi vil få gode syngergieffekter med GF. Det er kortere til stranda. Mer kompakt festivalområde. Og større tilgang på salathoder! (Det sies at Randaberg kalles "Den grønne landsbyen" pga all salaten!)

 

- Det virker som du gleder deg til UL2015 i Randaberg?

- Jeg gleder meg masse til UL2015! Det blir så gøy å samle alle ungdommene igjen, det føles så lenge siden jeg ønsket dere alle velkomne i fjor! Det var noen som påpekte at jeg aldri da HVOR UL skulle være i 2015, dette var en ren glipp fra min side – men så ordna det seg jo likevel ettersom vi nå ønsker velkommen til et helt nytt sted! Under UL får vi som jobber med UL virkelig betalt for alle timene vi legger ned i løpet av et år, og det gir nytt giv til å holde på enda ett år, og enda ett og enda ett. Vi har som mål å være en festival som forandrer og med denne flytten håper jeg at vi kan nå ut til enda flere ungdommer som ikke tidligere har vært på UL. Tenk hvilke muligheter vi får når nærmere 5500 mennesker inntar Randaberg og lovsangen ljomer utover bygda og alle salathodene!

 


Today's Quote

Heb 11:1 Men tro er full visshet om det en håper, overbevisning om ting en ikke ser.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.