> NLM ung / Nyheter / NLM ung får avtale med Soul ChildrenNLM ung får avtale med Soul Children

Kristian Øgaard (t.v.), daglig leder i Acta, og Hans Kristian Skaar, leder for NLM ung, undertegner avtalen om samarbeid om Soul Children. (Foto: Espen Ottosen) 

Misjonssambandets barne- og tenåringskor kan nå melde seg inn Soul Children-bevegelsen. Onsdag ble det undertegnet en avtale mellom NLM ung og Acta i Normisjon som eier dette konseptet.

Leder for NLM ung, Hans Kristian Skaar, forteller at mange kor i NLM har spurt etter et koropplegg. Noen kor har allerede meldt seg inn i Soul Children, mens andre har hatt ønske om å gjøre det.

 

– Eget opplegg koster for mye

– Vi har vurdert å lage et eget konsept for våre kor, men dette ville kostet flere millioner kroner. Derfor har vi isteden vært i dialog med Acta slik at våre kor kan bli Soul Children-kor. I prosessen som førte fram til avtalen med Acta, har alle våre regioner vært involvert og vi har også drøftet dette med hovedstyret i NLM. Alle parter har hatt et ønske om å få til en slik avtale, sier Hans Kristian Skaar.

NLM-unglederen forteller videre at mange NLM-kor for barn, og også barnelag, har blitt lagt ned de siste årene. Han håper derfor muligheten for å melde seg inn i Soul Children vil stimulere misjonsfellesskapene til å starte nye kor.

– Medlemskap i Soul Children gir tilgang til et nyttig verktøy som har vist seg å være effektivt for å komme i kontakt med barn og unge. Det er ikke få som har fått et første møte med Jesus og fått forandret livet gjennom Soul Children-kor i Norge, sier Skaar.

 

Statsstøtte til Acta

– Hva koster dette for NLM ung?

– Det kommer ikke til å koste oss noe som organisasjon. Samtidig gir det oss heller ikke inntekter direkte. Acta vil få organisasjonsstøtten fra Staten, og de enkelte kor betaler medlemskontingent til Soul Children.

–  Kan NLM stå for alt som tilbys gjennom Soul Children?

– Det er Acta – barn og unge i Normisjon som er eier og utgiver av Soul Children. Vi kommer ikke til å påvirke Soul Children-konseptet. Det blir opp til våre ledere å finne de sangene de ønsker å bruke. Musikere og korledere hos oss henter uansett inspirasjon fra mange sammenhenger over hele verden. Uansett om de kommer fra utlandet, Soul Children eller den blå sangboka er det viktig at vi har et reflektert forhold til hva vi synger.

Hans Kristian Skaar forteller at denne avtalen ikke betyr at NLMs kor meldes inn samlet i Soul Children.

– Det er opptil hvert enkelt kor å melde seg inn, understreker han.

Et medlemskap i Soul Children gir korene tilgang til noter, de får plakater, T-skjorter, kurs og de får ikke minst være med på en stor årlig festival. I år arrangeres den i Oslo spektrum fra 14.–16. oktober, og NLM-korene loves spesialpris.

 

– Vil nå enda flere

Kristian Øgaard, daglig leder i Acta sier dette om avtalen som nå er underskrevet:

– Det er stor grunn til å glede seg. Gjennom dette samarbeidet om Soul Children vil NLM ung og Acta nå enda flere barn, unge og familier med evangeliet.

 

Det var er Ragnhild Hiis Ånestad som startet Soul Children-begevelsen i Norge.

I mars 2001 startet hun et barne- og tenåringskor som heter Oslo Soul Children, med lokal tilhørighet til Korsvoll menighetshus og med medlemskap i Acta, Region Øst.

– Målet var å lage noe for de yngste tenåringene, de såkalte tweensa, som ikke følte seg helt hjemme i verken barne- eller ungdomskor. Dette ble da et kor for sangere i alderen 

10–16 år som synger musikk i stilartene gospel, pop, soul og R’n’B, skriver Soul Children på sin nettside.

Soul Children er nå Norges hurtigst voksende korbevegelse med over 150 lokale kor rundt omkring i hele landet, og over 150 kor i andre land. 


Today's Quote

Sal 84:6 Salig er det mennesket som har sin styrke i deg, de som har sitt hjerte vendt til de jevne veier.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.