> NLM ung / Nyheter / Hilsen fra Teft-teametHilsen fra Teft-teamet

Teamet bestod av Ingebjørg Martinussen, Kristine Gudmestad og Reidun Thalseth,

Teftteamet besøkte Peru noen uker rundt årsskiftet, og her er en hilsen fra dem:

”Vi er akkurat der vi skal være, akkurat nå”. Slik tenkte vi da vi var i Peru. For vi var ikke hjemme i gyngestolen med pepperkakeboksen på fanget, og heller ikke på juletrefest. Nei, midt i romjula dro vi, Kristine, Ingebjørg og jeg (Reidun), til Peru i Sør-Amerika.

Opplevelse

Målet med turen var å få et større innblikk i misjonærenes hverdag, i tillegg til å oppleve hva landet har å by på av folk, natur, kultur og klima. Etter knappe tre uker dro vi hjem igjen til Norge etter en meget innholdsrik tur, med ”Inca Cola”, alpakkagarn, steiner fra Stillehavet og andre suvenirer i kofferten.

Det første som møtte oss på flyplassen i Lima var beskjeden om at bagasjen lå igjen i Amsterdam. Klokka var 03 på natta (norsk tid), og vi hadde kun sovet et par timer natta før. Ikke særlig opplagt, med andre ord. ”Vi er akkurat der vi skal være, akkurat nå” – det hjalp faktisk å si det høyt! Vi hadde heldigvis pakket håndbagasjen med ekstra skift og toalettsaker, i tilfelle bagasjen ikke skulle dukke opp på båndet. Etter noen dager konkluderte vi med at det var bare deilig å reise med bare håndbagasjen.

Spennende og variert program

NLM sitt arbeid i Peru og Bolivia styres fra Arequipa, sør i Peru. Byen ligger på 2500 moh, mellom Andesfjellene og kysten. Her bor de fleste av NLMs utsendinger, og vi var så heldige at vi fikk bo hos Ragnhild og Tore Bjørsvik mens vi var der. Vi fikk tilbrakt mye tid sammen med familien under oppholdet, både i Arequipa, på ferieplassen ved kysten, og på landsbygda. Et av høydepunktene var da vi ble med Ragnhild og Tore på utflukt til Moho, en by ved Titicaca-sjøen. Det var fint å se at det finnes kristne mennesker på et så øde sted, og at de har en kirke å gå i. Ca 25 barn kom på søndagsskolen som Ragnhild arrangerte.

I nyttårshelga var vi deltakere på leir sammen med peruanske unge voksne. Leirplassen lå omtrent på stranda, og i tillegg til å få prøvd oss på spansken fikk vi både lovsynge, leke, spise og høre om Jesus sammen med våre peruanske venner. Ja, alt det som hører med på leir, egentlig. Det var stas for oss norske å feire nyttår på ei strand ved Stillehavet!

Turisme i Bolivia

En kveld tok vi nattbussen til La Paz i Bolivia (for noen herlige seter!). Nå var det slutt på 25 grader og optimal oksygentilgang for ei stund. Vi oppholdt oss på 3000-4000 moh i ei uke før vi trakk ned til lavlandet igjen. Kroppen reagerte litt på høyden til å begynne med, men ingen av oss ble syke. Målet med besøket i Bolivia var å overleve den såkalte dødsveien på sykkel.

Dødsveien starter på 4700 moh og svinger seg nedover langs bratte fjellsider helt ned til jungelen. Det var ingen problem å sykle den trange veien, det var tvert i mot en fantastisk naturopplevelse! Verre ble det da vi fikk beskjed om at vi skulle kjøre samme vei tilbake... Både jeg og Kristine var temmelig skeptisk til å kjøre opp der med buss (!!), mens Ingebjørg må ha fortrengt redselen da hun ikke ga uttrykk for noe som helst panikk. ”Reidun, det er litt kaldt her, kan du ha igjen vinduet”? ”Øh... Det er nødutgangen”. Bussjåføren fikk en fortjent applaus da vi kom velberget opp til toppen.

Konklusjon

Turen vår til Sør-Amerika var innholdsrik på alle måter. Vi møtte folk som bodde i både urbane og mindre urbane steder. Vi fikk sett hvordan landskapet forandret seg med breddegradene og høyde over havet, og vi fikk med oss flere kjente turistattraksjoner, deriblant Macchu Picchu. Ikke minst fikk vi komme litt på innsiden av det å være misjonær, og vi fikk sett mye av det arbeidet som NLM er med og driver i Peru. Jeg tror vi alle sitter igjen med en sterkere misjonsglød, også for de vi lever sammen med i Norge. Ingebjørg sa det så fint; ”Gud er ikke avhengig av hvor vi er for å drive misjon”. Likevel er det viktig å sette pris på, samt be for, alle som har sagt seg villig til å være med på å drive misjonen fram i en annerledes kultur, langt vekk fra kjente og kjære i Norge.

Gud har bruk for deg akkurat der du er, akkurat nå.

Takk for en uforglemmelig tur!


Today's Quote

Heb 11:1 Men tro er full visshet om det en håper, overbevisning om ting en ikke ser.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.