> NLM ung / Nyheter / Ettåring i NLMEttåring i NLM

Foto: Hans Arne Sanna

I år har NLM ung arrangert ettåringskurs for over 30 stk som har valgt å bruke det siste året i tjeneste for å nå enda flere barn og unge med evangeliet. Vi ba Lovise Kristoffersen skrive ned noen av tankene etter året som gikk.

Lovise heter jeg og i år jobber jeg som ettåring for NLM. I fjor gikk jeg bibelskole, og der fant jeg fort ut at all teorien måtte ut i praksis – snarest! Jeg søkte på team i Øygarden og høsten 2015 stod jeg der da. I et lite, forblåst øysamfunn utenfor Bergen. Klar til å bli kastet ut i alt det kristne arbeidet i kommunen fra 0-18 år. Derfra har ting gått litt i ett. Leir, ungdomsklubb, KRIK, barnelag, barnekor, mer leir, konfirmantarbeid, bibelgrupper, eldretreff, søndagsskole, skolelag, andreårskonfirmanter, tredjeårskonfirmanter, enda mer leir… Og så var året plutselig omme! Og da, mine venner, er det tid for et lite tilbakeblikk på hvordan man egentlig har hatt det.

   

Som ettåring i Øygarden har jeg vokst utrolig mye. Jeg har lært meg å samarbeide på tross av ulikheter, fått en forsmak på ekteskapet (jeg har delt hus med tre menn) og blitt utfordret mye når det gjelder forkynnelse. Jeg gikk fra knapt å ha hatt en andakt før, til å holde opptil flere i uka! Det har vært utrolig fint for meg å få disse erfaringene for livet og tjenesten videre. Jeg har lært hvilket kristent arbeid jeg trives med og passer til, og motsatt. Dermed har jeg klart for meg hva jeg vil bruke min kristne tjeneste på i studietiden framover.

 

I år har jeg fått se ungdommer bli kristne. Da glemmer man liksom litt den utrolig dårlige lønna og hvor langt jeg er hjemmefra. Tenk hvilken ære det er å få bli brukt til noe så stort! Jeg har fått være med å starte opp nytt arbeid på en plass der det har vært ingenting. Jeg har opplevd milelang kø til forbønn på konfirmantleir. Jeg har rett og slett fått kjenne at Gud; han funker!

 

Til tross for solskinnshistorier har året også vært utfordrende på mange måter. Vi kommer rett fra bibelskole og blir kastet ut i oppgaver vi så vidt har hatt før. Vi er forbilder i alt vi foretar oss - på jobb, på butikken, på sosiale medier – over alt. Vi må alltid være klar til å snakke om Jesus og forkynne, selv når man tviler eller ikke helt har «ånden over seg». Vi må være sosiale, blide og imøtekommende, selv på dager der vi aller helst hadde foretrukket en kontorjobb. Vi må balansere rollen som psykolog, ansvarsperson, kompis og forbilde. Jeg snakker for meg selv og andre når jeg sier at året har vært krevende.

  

Ettåringskurs

Men som kirkekaffe etter møte, en gullring i et grisetryne og vann i ørkenen har vi tre ganger i løpet av året fått komme på ettåringskurs arrangert av NLM ung i Oslo. Her har vi sluppet å måtte være de som må gi og gi, men her har vi fått lene oss litt tilbake, senke skuldrene og ta til oss fra Guds ord og erfaringer fra NLM-kjendiser som har vært i gamet mye lenger enn oss. Ettåringskurs har vært en plass der vi kan få påfyll og energi til arbeidet videre. Og ikke nok med det, her møter vi de eneste i landet som er i samme situasjon som oss! Vi kan dele erfaringer og drøfte utfordringer med noen som forstår akkurat den situasjonen vi er i.

 

Jeg vet jeg snakker på vegne av flere når jeg sier at vi er utrolig takknemlige for den oppfølgingen vi har fått fra NLM ung. For min del har det vært helt nødvendig med disse kursene. Avkoblingen med god mat, ingenting ansvar, spill, bålkos, bading og soling på Malmøya og, for ikke å snakke om… overraskelsesfest med grilling og konsert med Trygve Skaug! Da følte vi oss verdifull, da! (Særlig med tanke på at det var NLM ung-sjefen H.K. Skaar som kuttet maiskolbene).

 

Til slutt gjenstår det bare å pøse på med en stor dose takknemlighet for et uforglemmelig år og en minst like stor misunnelse ovenfor de heldige ettåringene som kommer etter oss!

  

Skrevet av Lovise Kristoffersen


Today's Quote

Heb 11:1 Men tro er full visshet om det en håper, overbevisning om ting en ikke ser.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.