> NLM ung / Nyheter / En grensesprengende GudEn grensesprengende Gud

Foto: Håkon Åreskjold

Frontline 2016 - ungdom, seminarer, møter, lovsang, misjon og Gud.

Frontline er en misjonskonferanse i Oslo for ungdom - en konferanse for å inspirere og informere om misjon. Teamet for helgen 28. og 29.oktober var Grenseprengende - om hvordan Gud sprenger grenser og hvordan vi er kalt til et grensesprengende liv.

  

På fredag ble konferansen innledet med bønn og lovsang på Fjellhaug, før det gikk slag i slag med spennende seminarer om misjon. Seminarene hadde både med et teologisk perspektiv om hvordan Gud er kraften bak all misjon, og mer praktisk om misjon i dag og balansen mellom bistand og evangelisering.

Etter en halv dag på Fjellhaug var det klart for kveldsmøte i Misjonssalen. Lovsang, bønn og tale av Lydia Kristin Furnes som snakket om hvordan Gud er grensesprengende i ditt liv. 

Da kveldsmøte var slutt ble det panelsamtale med blant annet Øyvind Aasland og NLM ungs egen Astrid Helene Øgaard, om hvordan vi kan være grensesprengende i dag.

Fra panelsamtalen var det bare å skyndte seg opp til Fjellhaug hvor det var fotballcup til langt på natt. 

       

Lørdagen startet også med bønn og lovsang før det igjen ble en del med flere spennende seminarer. Andreas Nordli fra Ungdom i Oppdrag pratet om hvor viktig misjon er for Gud. Dette ble opptakten for Hans Kristian Skaar som snakket om misjon i Norge og Hans Arne Sanna som tok for seg for seg hvem som har ansvaret for å gå videre og hvordan vi har ansvar til å bidra. 

  

Tilbake i Misjonssalen for ettermiddagen var man godt inne i delen "Storytelling" - hvor vi fikk høre tidligere misjonærer dele historier fra arbeidet - da teknikken gikk i stå. Alt ble svart, lyden forsvant og man måtte fortsette uten mikrofoner og med stearinlys.

  

De neste timene ble det jobbet på spreng for å få teknikken opp å gå igjen til møtet og konserten. På overtid og med "Jesus elsker alle barna" som oppvarming, startet møtet opp og vi fikk gradvis mer lyd, lys og bilde på plass. Tor Erling Fagermoen leverte en tale om hvordan Gud har sprengt grenser gjennom skapelse, ved å sende Jesus, ved Jesu død og ved hans oppstandelse. Og om hvordan Gud i dag ikke lar seg stoppe av landegrenser, kulturelle grenser eller andre hindringer. I dag er misjonen inn i en fase hvor folkegrupper man trudde var nesten umulige å nå med evangeliet, vender seg til Gud etter drømmer og syner av Jesus.  

  

Hele helgen ble avsluttet med en konsert med David André Østby. "Gi meg Jesus" og "Graven er tom" og mange flere ljomet i Misjonssalen. En avslutning med lovsang til Gud, han som stadig driver misjonen videre og sprenger alle grenser. Helt til jordens ende.


Today's Quote

Heb 11:1 Men tro er full visshet om det en håper, overbevisning om ting en ikke ser.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.