> NLM ung / Nyheter / Dele tro i hjemmet - TilTro.noDele tro i hjemmet - TilTro.no

Hvordan får man til å dele troen på Jesus i hjemmet? Gjennom nettsiden Tiltro.no får foreldre og familier tips og råd til hvordan man kan dele troen sammen i en travel hverdag.

TilTro.no er en nokså ny nettside, som NLM ung og NLM ungs barne- og familiekonsulent Jorunn Bergo Aarvik er med på å drifte. 

   

Ressurs i familiehverdagen

– Hva er tiltro.no?

– Tiltro.no er en gratis nettside som er laget for å hjelpe foreldre med å dele troen på Jesus i hjemmet, med sine barn. I en travel hverdag håper vi dette skal være et sted å finne tips og ideer som kan inspirere og oppmuntre foreldre til å dele det viktigste i livet. Vi vil være en ressurs midt i hverdagen, midt i livet. 

    

– Hvorfor tror dere at man trenger en side som tiltro.no?

– Mange foreldre lever i et spenn mellom slik en ønsker å leve, og slik hverdagene egentlig fungerer. Jeg tror mange kjenner på en følelse av å ikke strekke til når det gjelder trosformidling hjemme. Hverdagene er ofte så intense og kalenderen så full. Det smale tidsvinduet mellom barnehage og sovetid blir fort slukt av alt en skal rekke over. Å skulle toppe aktivitetslista med kristne aktiviteter er ikke nødvendigvis fristende. Det kan være utfordrende å skape slitesterke, lystbetonte tradisjoner som ikke får tidskabalen til å kollapse. Men å leve ut troen på hjemmebane handler ikke nødvendigvis om å gjøre mer av noe, men å bruke aktiviteter som familien allerede gjør, og fylle disse med nytt innhold. Håpet er at nettsiden vår vil være en ressurs i så måte.

     

Aktivitetsforslag og inspirasjon

– Hva finner man på tiltro.no?

– Hver uke legges det ut artikler med ulikt innhold. Det er forslag til familieaktiviteter, hvordan man kan markere høytider, artikler som tar opp hvordan man fungerer i foreldrerollen og mye annet. Et godt eksempel er siste sak ute nå: En artikkel om hvordan man kan feire pinse sammen med barna –  8 tips til barnevennlige tradisjoner.

   

– Kan det brukes av andre enn foreldre?

– Ja, absolutt! Vi håper at siden også kan være til inspirasjon for barneledere, besteforeldre, faddere og andre som er opptatt av barn og tro. Men hovudmålgruppen vår er foreldre. Det betyr at artiklene våre først og fremst er skrevet med tanke på trosformidling på hjemmebane. Det betyr også at du ikke finner tunge teologiske fagartikler på nettsiden vår.

   

TilTro.no er et samarbeidsprosjekt hvor NLM ung, Frikirkens barn og unge, Misjonskirken Ung og Bibelleseringen deler på redaktøransvaret. Bidragsyterne kommer fra forskjellige organisasjoner og sammenhenger i Norge.

Følg tiltro på Facebook, så får du en påminnelse når det legges ut nye saker.

   

Klikk her for å gå til tiltro.no


Today's Quote

Sal 9:10 Herren er en borg for den undertrykte, en borg i nødens tider.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.