> NLM ung / Nyheter / BARNAS MISJONSPROSJEKT 2015/2016BARNAS MISJONSPROSJEKT 2015/2016

Vil du støtte Barnas Misjonsprosjekt er kontonummer: 8220 02 90131. Og merk innbetalingen med «Barnas Misjonsprosjekt 11160».

I år drar Barnas Misjonsprosjekt til Sør-Amerika, nærmere bestemt til de to spennende landene Peru og Bolivia!  

Barnas Misjonsprosjekt er et samarbeid mellom NLM, NLM ung og Norea Mediemisjon. Vi ønsker at barna gjennom prosjektet skal lære om misjon, forstå verdien av å dele, samt øke sin kunnskap og forståelse for andre land og kulturer.

Vi er så takknemlige for alle som engasjerer seg i BM gjennom bønn for andre mennesker og gjennom innsamling av penger. Pengene vi samler inn til Bolivia og Peru går til å fortelle om Jesus og å forbedre oppveksten til barn og unge. Dersom vi samler inn nok penger til prosjektene vi har informert om her, går resten til annet misjonsarbeid i Bolivia og Peru. Noen samler inn penger ved å lager basar, mens noen gjør tjenester for andre, samler flasker, eller lager loppemarked. Andre igjen har løpt for å få inn penger, og mye blir samlet inn i barnehager og på leir.

Takk til alle som er med på dette! Det er viktig at vi som har så mye, deler med de som trenger pengene mer enn oss. Og Gud har sagt at det følger velsignelse med å gi.

Dersom du ønsker materiell sendt hjem til deg, kan du bestille her.

  

Vil du ha mer informasjon om Barnas misjonsprosjekt kan du ta kontakt med NLM ung på ung@nlm.no 

   

Årets prosjekter 

  

1) Barne- og ungdomsarbeid 

  

I Bolivia og Peru vokser mange barn opp med at de må tro på flere guder. De lærer at de må ofre ting til gudene for å få et godt liv. BM støtter et arbeid som forteller barn og ungdom i Bolivia og Peru at Jesus er verdens frelser, han er den eneste guden vi trenger å tro på. Vi arrangerer mange forskjellige leirer og har kurs for søndagsskolelærere og ungdomsledere i kirka.

  

2) Familie, skole og samfunn

  

Mange barn i Bolivia og Peru har det vanskelig. Noen har det vanskelig hjemme fordi foreldrene slår dem eller drikker mye alkohol og glemmer barna. BM støtter arbeid for at barn og familier skal få det bedre. Vi har kurs i kirkene for barn, familier eller bare for foreldre. Her lærer de om hvordan være en god og trygg familie. Vi besøker også skoler og barnehager og forteller om at Gud har skapt dem og at han er glad i dem og vil at vi skal være gode mot hverandre.

  

3) Radio JR 

 

Kirka som NLM samarbeider med i Peru har en egen radiostasjon som heter Radio JR. Programmene gir god veiledning og bibelske verdier til barn, unge og familier i et samfunn som kan være ganske tøft. De ansatte i radioen reiser ofte hjem til lytterne for å prate med de og være til hjelp. Radiosendingene i Peru hjelper folk til å få et bedre liv her, og forteller dem om himmelhåpet. Radio JR har også egen nettradio.

Radioprogrammet «Min venn Jesus» (Mi amigo Jesus) har mange lyttere og det er alltid mange som ringer inn etter programmet. Veruzka Farfán de León Velarde jobber i radioen. Hun er også mye med i leiarbeidet. Hun drømmer om å bruke leirene til å lære barna og ungdommene mer om mediearbeid.

  

4) Leirplassen Campel

  

Sist BM samlet inn penger til Peru, ble det bygget en leirplass ved byen Mejia på Stillehavskysten. Den har vært mye brukt siden, og trenger å fornyes litt. For å gjøre matlagingen enklere, vil de gjerne ha på plass komfyr med stekeovn og kjøleskap. De har vært en del plaget med innbrudd, og trenger et gjerde rundt eiendommen. Sanitæranlegg og vann både ut og inn av bygningene trenger fornyelse, og matsal og møtesal skulle vært større.

 

Leirplassen blir mye brukt både av NLM sin samarbeidskirke og andre kirker i Peru både til barn- og tenåringsleirer. Peruanerne har ikke mye ferie og reiser ikke så mye som oss nordmenn, så det å få reise på leir, gir en skikkelig opptur i hverdagen.

  

Her kan du se filmer om Barnas Misjonsprosjekt:

  

Skole er viktig: https://vimeo.com/138979371

Skilpade i skolegården: https://vimeo.com/138979370

Leir og søndagsskole: https://vimeo.com/138979189

Titicaca-sjøen: https://vimeo.com/138979188

Pare: https://vimeo.com/138979187

Sove på skolen: https://vimeo.com/138979186

Barnas Misjonsprosjekt 2015/2016: https://vimeo.com/138977912


Today's Quote

Heb 11:1 Men tro er full visshet om det en håper, overbevisning om ting en ikke ser.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.