> NLM ung / Nyheter / 11 X Vision11 X Vision

Foto: Thea Aarseth (Fra Vision Vestborg)

NLM ung arrangerer Vision-helger på NLMs videregående skoler, med møter, seminarer, lovsang og underholdning. Her skriver John Olav Selstø om hva Vision betyr for skolene, og for teamene som arrangerer helgene.

I løpet av skoleåret 17/18 har det blitt arrangert møtehelger under navnet «Vision» på alle NLM sine 9 videregående skoler og 2 folkehøyskoler.

Disse langhelgene har fått bety mye for elevene på de ulike skolene, vi hører positive rapporter om hvor godt det er både for det sosiale og åndelige livet. De snakker om tro rundt matbordene etter at teamet er reist, blir fornyet og styrket i troen og størst av alt: tar imot Jesus for første gang!

 

Hva er Vision?

Hvert år sender NLM ung ut flere team for å arrangere Vision på NLM sine videregående skoler. Dette er langhelger, fra torsdag ettermiddag til søndag formiddag, hvor dagene blir fylt med møter, seminarer, lovsang, aktiviteter og underholdning. Lederne stiller opp helt frivillig, og noen av dem deltar på flere av helgene.

 

Jeg har i år fått gleden av å være med til Tryggheim, Lundeneset og Kongshaug, sammen med team (hovedsakelig) basert i Salem Stavanger. Hvert team har bestått av ca. tjue stk som har fått lov til å komme til disse skolene, møte elevene og få være med å peke på Jesus. Det har vært utrolig kjekt å dra sammen med så mange ulike personer fra menigheten.

For oss i teamet er det sosialt, det er fellesskapsbyggende, og det er en arena for å oppdage og bruke de enkelte nådegaver. For elevene er det kanskje nyttig å få besøk av noen utenfra som kan være gode samtalepartnere om tro.

    

Helt konge!

Jeg snakket med Ole Henrik Risøy Solheim, som går tredje året på Kongshaug musikkgymnas. Han forteller at Visionhelga var helt konge og gikk over all forventning. – Lovsangen, talene og aktivitetene var knallbra, sier han. Han kjente til hva Vision var før denne helga i år, ettersom det har vært Vision alle årene han har gått på Kongshaug.

Når jeg spør om hva som var det beste med helga sier han at det jo var masse som var bra, men «Himla seint med Bård og Flå» var legendarisk. – Hvem skulle tro at en kveld blanda med «Tore Tang», «Tore på sporet» og en død katt kunne bli så morsomt!, sier han.

   

Elsket

Temaet for Vision I år var «Elsket». Ole Henrik synes at dette var et veldig bra fokus å ha. – Det er et tema jeg faktisk har tenkt mye på i det siste. Hvordan Bibelen bare tvers gjennom er bygd på kjærlighet, og at vi mennesker av og til ikke helt klarer å se den kjærligheten. Gud er ikke en kjip fyr liksom! Hvis det er noe jeg kommer til å ta med meg etter Vision så er det nettopp det temaet: Elsket. Det er så grunnleggende og så viktig å fortelle folk!, forteller han.

  

  

Takknemlig tjeneste

Det å få være med i et Vision-team er en utrolig gøy og takknemlig tjeneste. Det har vært et privilegium å få være sammen med, og bli bedre kjent med elevene på Tryggheim, Lundeneset og Kongshaug i løpet av dette skoleåret.

Det har også vært inspirerende å få være med i team hvor alle lederne er så engasjerte og fokuserte, og hvor alle utfører sin oppgave på en så god måte; team hvor alle har det samme målet for disse helgene, nemlig å få vise litt mer av hvem Jesus er gjennom møter, seminarer, aktiviteter og samtaler.


Today's Quote

Sal 9:10 Herren er en borg for den undertrykte, en borg i nødens tider.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.