> NLM - The World for Christ -... / Skoler / Nyheter / Rogalands første dysleksivennlige skoleRogalands første dysleksivennlige skole

Tryggheim ungdomsskule. (Foto fra skolens nettside)

Tryggheim ungdomsskule fikk mandag overrakt et synlig bevis fra Dysleksi Norge på at de er den første dysleksivennlige skolen i Rogaland. 

Stavanger Aftenblad melder at det var skolens leder, Tron Arild Grødem som mottok sertifikatet.

I følge kommunikasjonsrådgiver Anne Lene Blystad i Dysleksi Norge kjennetegnes en dysleksivennlig skole ved at det er en god skole for alle, med gode rutiner for å fange opp og følge opp alle med vansker, ikke bare de med dysleksi.

 

Kartlegger leseferdighetene

– Alle skoler skulle vært dysleksivennlige, sier hun videre til Stavanger Aftenblad. – Måten de jobber på skulle vært nasjonal standard. På disse skolene kan lærere kjennetegn på vansker og de kartlegger leseferdighetene til alle. Lærerne kan også lære elevene som sliter gode metoder og bruk av hjelpemidler som sørger for at de får optimalt utbytte på skolen. Jeg synes det er bra at Rogaland nå har fått sin første dysleksivennlige skole, og håper flere skoler i fylket nå følger etter, sier Blystad på aftenbladet.no

 

Inkluderende og aksepterende miljø

Dysleksi Norges hjemmesider kan vi lese at de i 2005 startet sertifiseringsprosjektet «Dysleksivennlig skole». «Vi ville skifte fokus fra det som ikke er bra, til det som er veldig bra. Stikkord: Inkluderende og aksepterende miljø. Kartlegging, registrering og oppfølging av leseferdighet. Variert kurstilbud og teknologi.» 


Kontakt

Ta kontakt med NLMs skolekonsulenter Sidsel Høland Olausson og Torleif Belck-Olsen, hvis du ønsker mer informasjon om NLMs skolearbeid. 

Skolerådgiver

NLM Norge

22 00 72 86

Leder av skoleseksjonen

NLM Norge

       

Begynne på NLM vgs?

Arbeide på NLM vgs?

Støtte NLM vgs?

NLMs skolestrategi 2012-2020

 

Today's Quote

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.