> NLM - The World for Christ -... / Skoler / Nyheter / Økte totalbeløp etter opptellingØkte totalbeløp etter opptelling

På avslutningsfesten kunne Kvitsundrussen overrekke sjekken med beløpet 860 000 kroner. Sluttsummen etter de telte opp litt senere ble 900 000 kroner.

I løpet av et skoleår er vg3-elevene ansvarlige for en rekke arrangement, der overskuddet blir gitt til NLMs misjons- og bistandsarbeid i Etiopia. Årets sluttsum skulle vise seg å bli mye større enn vi hadde turt å håpe på. I år samlet Kvitsund-elevene inn over 900 000 kr på det årlige misjonsprosjektet, som russen driver. Selv om det første tallet de opererte med var på 870 000 kr, har sluttbeløpet vist seg å vokse til over 900 000 kr.

Inntektene fra misjonsprosjektet blir gitt til tre hovedformål i misjonslandet Etiopia. Midlene går til utdanning, arbeid som bekjemper omskjæring av kvinner og rammede av tørkekatastrofen. Gjennom vårt prosjekt gir vi håp til ungdom, vi opplyser jenter og kvinner om risikoen av omskjæring og gir familier en ny fremtid.

Kreative arrangement

Hver elev ved Kvitsund har vært en viktig bidragsyter til å jobbe for misjonsprosjektet, de ulike arrangementene som sørget for inntektene har hatt stor oppslutning i elevmassen. De største beløpene kom inn under misjonsløpet, bøssebæring og dugnad på Dyrsku´n, og på deltakelse i Vårt Lands vervekampanje, "Fangen". Under misjonsløpet var både elever og lærere med på å springe en runde på 500 meter så mange ganger som mulig i løpet av én time. Deltakerne hadde på forhånd samlet inn sponsorer som enten ga et beløp for hver runde deltakeren sprang, eller et fast beløp for deltakelsen. I år ga løpet en gevinst på 212 000 kr. Under Dyrsku´n, et stevne i Telemark, ble det lagt ned mange arbeidstimer og stort engasjement fra alle elevene. Det ble samlet inn et rekordstort beløp i løpet av helgen, hele 241 000 kr! En annen inntektskilde var vervekampanjen til Vårt Land. Ved å verve 66 abonnenter til avisen, fikk vi en Skoda Fabia Greenline. Denne bilen solgte vi for 170 000 kr.

Fordelte ansvar og oppgaver

For å få gjennomført alt som skal skje i løpet av et år, er det viktig å fordele arbeidsoppgaver. Dette løste vi ved først å velge et russestyre, deretter ved å gi alle i russen en mulighet til å stille til valg til forskjellige verv. Innehaverne av de ulike vervene hadde ansvar for bestemte arrangement og oppgaver. Disse vervene kan dreie seg om eksempelvis å pante flasker eller å drive elevenes kaffebar. Alle bidragene, både små og store, var med på å heise sluttsummen til værs.

Innholdsrikt og utfordrende

Det kreves mye når man samler inn penger til misjonen, men gevinsten man får av arbeidet, er så uendelig mye større enn jobben som kreves. Som misjonsprosjektansvarlige er vi stolte over den jobben og alle timene som har blitt lagt ned av hele skolen det siste året. Vi har hatt den store ære av å jobbe sammen med en talentfull gjeng, gjennom et innholdsrikt og utfordrende år. Vi tror at våre søsken i Etiopia er takknemlige for jobben som er blitt gjort. Vi ønsker å takke alle som har bidratt med pengestøtte og som har lagt ned mangfoldige arbeidstimer gjennom året. Alle er vi en del av de som nevnes i 2. Kor 9,6: «Men det sier jeg: Den som sår sparsomt, skal høste sparsomt, og den som sår med velsignelse, skal høste med velsignelse.»

 

Bildet: Vi i russen viste stolt og begeistret frem beløpet som ble samlet og tjent inn i løpet av arbeid og pengeinnsamling på stevnet "Dyrsku'n".


Kontakt

Ta kontakt med NLMs skolekonsulenter Sidsel Høland Olausson og Torleif Belck-Olsen, hvis du ønsker mer informasjon om NLMs skolearbeid. 

Skolerådgiver

NLM Norge

22 00 72 86

Leder av skoleseksjonen

NLM Norge

       

Begynne på NLM vgs?

Arbeide på NLM vgs?

Støtte NLM vgs?

NLMs skolestrategi 2012-2020

 

Today's Quote

Sal 30:6 For et øyeblikk varer hans vrede, en livstid hans nåde. Om kvelden kommer gråt som gjest, om morgenen er det frydesang.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.