> NLM - The World for Christ -... / Skoler / Nyheter / Nye innsamlingsrekorder fra skoleneNye innsamlingsrekorder fra skolene

Prosjektansvarlig Ingrid Solbakken, russepresident Jakob Gullbrå Tollefsen, prosjektansvarlig Bjørnar Blom og representant fra NLM Region Vest, Harald Berge Breistein. Foto: Frode Bøthun

Årlig samles det inn millioner fra de videregående skolene til NLMs ytremisjonsarbeid. På avslutningsfestene til skolene presenteres resultatet av innsamlingen de har hatt gjennom året, og på flere skoler ble det satt nye rekorder. 

Årets innsamlingsaksjon på Tryggheim videregående skole innbrakte 1.130.000 kroner til et misjonsprosjekt i Elfenbenskysten, skriver skolen i en pressemelding.

 

– Vi har samlet inn enormt mange penger. Jeg vil takke mine kjære medelever for fantastisk innsats og engasjement. Jeg tror vi gir en applaus til oss selv, sa elevrådsformann Johannes Aase (til venstre i bildet) til elevene ved den videregående skolen under avslutningsfesten fredag kveld. Arnt Magne Granberg mottok en symbolsk sjekk på vegne av NLM Region Sørvest. (Bildet)

 

 

– Det NLM gjør nytter

Russen på Lundeneset satte ny rekord med 1 060 000 innsamlede kroner.

Pengene russen har samlet inn går til Norsk Luthersk Misjonssamband sitt arbeid i Japan. Pengene skal brukes til utdanning, menighetsarbeid, barne- og ungdomsarbeid, og radio- og medieevangelisering. 60 000 kroner går til Lundeneset, øremerket miljøtiltak ved skolen. Rektor Gustav Løge Fosse (t.v.) og representant fra NLMs hovedkontor Elise Haugland tok i mot sjekkene på skolens avslutningsfest. (Se bildet)

 

Det er ikke bare Lundeneset som kan skilte med ny rekord i år. Danielsen Videregående skole, deleid av NLM samlet inn 415 000 kroner til hiv-/aidsarbeid i Elfenbenkysten. På Vestborg fikk de inn 450 000 kroner til Japan og 115 000 kroner Vestborg. Med 768 000 kroner ble det satt ny innsamlingsrekord på Sygna.

 

Bjørnar Blom, en av de ansvarlige for misjonsprosjektet der tror at flere på skolen har fått smaken på misjon i løpet av året.

– Det virker som at flere har forstått at det NLM gjør i utlandet nytter, er viktig og bra. Jeg tror at et slikt misjonsprosjekt kan være med på å rekruttere misjonærer og teltmakere, sier han. – Du skal ikke se bort ifra at jeg kanskje blir teltmaker selv i fremtiden, men ikke med det første, legger han til.

 

Alle bidrar

Bjørnar Blom og hans medansvarlige for misjonsprosjektet på Sygna, Ingrid Solbakken, er mer enn fornøyde med resultatet. De dro i høst på tur til Mongolia for å se nærmere på arbeidet de støtter.

 

– Vi har lært utrolig mye om landet, og har fått et mer personlig forhold til Mongolia enn før vi startet prosjektet. I tillegg tror jeg vi forstår litt mer om hvordan det er å lede et slikt prosjekt, og hvor viktig det er å få informasjon og å gi den videre, forteller Ingrid. Hun håper alle som har vært med og hjulpet prosjektet føler at de har gjort en forskjell.

 

– Resultatet av innsamlingen er det overhodet ikke jeg og Ingrid som står bak, sier Bjørnar. – Alle elevene og de ansatte på Sygna har bidratt, med russekullet i spissen.

 

Gode resultater

Elever landet over har bidratt til NLMs ytremisjonsarbeid. På Drottningborg VGS i Grimstad ble det samlet inn 1.009.553 kroner til Mongolia.

Kongshaug Musikkgymnas samlet inn 350 000 kroner til Elfenbenskysten og Japan.

Kvitsund Gymnas samlet inn 482 000 kroner til Elfenbenskysten.

Nordborg VGS samlet inn 226 000 til Kenya.


Kontakt

Ta kontakt med NLMs skolekonsulenter Sidsel Høland Olausson og Torleif Belck-Olsen, hvis du ønsker mer informasjon om NLMs skolearbeid. 

Skolerådgiver

NLM Norge

22 00 72 86

Leder av skoleseksjonen

NLM Norge

       

Begynne på NLM vgs?

Arbeide på NLM vgs?

Støtte NLM vgs?

NLMs skolestrategi 2012-2020

 

Today's Quote

Sal 30:6 For et øyeblikk varer hans vrede, en livstid hans nåde. Om kvelden kommer gråt som gjest, om morgenen er det frydesang.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.