> NLM - The World for Christ -... / Skoler / Nyheter / Norges kuleste lærerNorges kuleste lærer

Øystein Fauske på NLMs skole Nordborg VGS er Norges kuleste lærer. – Det er så fortjent, sier rektor Anette Sørensen Rege.

Etter at elevene ved helsefagarbeider-linja på Nordborg VGS, på Finnsnes i Troms nominerte favorittlæreren sin til prisen for Norges kuleste lærer har jubelen stått i taket to ganger. Først da de fikk vite at juryen hadde valgt ut Øystein Fauske som en av ti kandidater til avstemmingen, og for andre gang da resultatet var klart sist fredag.

P3, som står bak kåringen, stormet inn i klasserommet, mens de sendte programmet Popsalongen direkte. Der ble de møtt av gledestårer, hyl og skrik.
- Det er et emosjonelt kaos, og en utrolig stor opplevelse, sa Øystein Fauske til P3 da han fikk vite at han hadde vunnet konkurransen.

Visste ikke om nominasjonen

Selv visste han ikke noe om nominasjonen i forkant. Det var klassen som sendte inn sin fyldige begrunnelse for hvorfor Øystein er Norges beste lærer til P3, og de fortalte han dette noen dager etterpå.

Les begrunnelsen nederst i denne saken.

- Øystein er ikke som andre lærere. Han lærer bort på andre måter som fungerer for oss, forteller Malin Hoel til P3. Nå gleder hun seg til Øystein og klassen skal feire seieren. Premien er nemlig en Oslo-tur for hele klassen. Torsdag 29. juni skal Øystein motta sitt trofé under gratiskonserten VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen, som årlig samler mange tusen i hovedstaden. Og klassen får gratis opphold, og VIP-plasser til konserten.

- Det blir en ekstra bonus hvis jeg kan få si noe om Nordborg til alle ungdommene på Rådhusplassen, sier Øystein til Norea.

Det er så fortjent

Det har blitt mye god reklame for Nordborg i mediene de siste dagene, og kåringen har betydd mye for skolen også internt, forteller rektor Anette Sørensen Rege. Da seieren var et faktum ble det feiret med middag til både elever og lærere på skolen, og Øystein fikk blomster, og så mange klemmer som han aldri før har fått.

- Det gir et løft innad i skolen, både på forhånd når det var stor spenning og stemning i avstemmingsperioden, og dagen da alt ble avgjort. Da var det mange store smil å se, og både læreren og klassen ble løftet fram. Både elever og ansatte syns det er stas at vi har Norges kuleste lærer hos oss, spesielt siden det er så fortjent, sier hun.

Hør et intervju med Øystein Fauske etter seieren på norea.no

Foto: Jon Arild Aanestad


Kontakt

Ta kontakt med NLMs skolekonsulenter Sidsel Høland Olausson og Torleif Belck-Olsen, hvis du ønsker mer informasjon om NLMs skolearbeid. 

Skolerådgiver

NLM Norge

22 00 72 86

Leder av skoleseksjonen

NLM Norge

       

Begynne på NLM vgs?

Arbeide på NLM vgs?

Støtte NLM vgs?

NLMs skolestrategi 2012-2020

 

Today's Quote

Sal 30:6 For et øyeblikk varer hans vrede, en livstid hans nåde. Om kvelden kommer gråt som gjest, om morgenen er det frydesang.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.