> NLM - The World for Christ -... / Skoler / Nyheter / Kristin Halvorsen tok imot...Kristin Halvorsen tok imot underskriftene fra Kongshaug

Fredag 7. desember overrakte rektor Oddvar Rotvik ved Kongshaug Musikkgymnas og Øyvind Lunde Hodneland, initiativtaker til underskriftsaksjonen, 6057 underskrifter til statsråd Kristin Halvorsen.

Underskriftene er en støtte til Kongshaug Musikkgymnas og en protest mot Kristin Halvorsen for kuttet i statsstøtten til skolen. Møtet med ministeren var positivt, selv om det ikke ble gitt nye løfter. Statsråden uttrykte glede over at Stortinget har gitt tilbake halvparten av tilskuddet slik at det ikke blir noe kutt fra 1. januar. Hun var også imponert over engasjementet for skolen.

 

– Kongshaugsaken er ikke løst

Kongshaug ser fram til et nytt møte med Halvorsen og håper det skal være mulig å nå inn med saklige argumenter, slik at denne saken finner en permanent løsning. Slik vi opplevde statsråden, er det ikke knyttet prestisje til saken. Det er et godt utgangspunkt. For Kongshaugsaken er ikke løst. Statsråden forstår at skolen er kommet for å bli og at dette vil være en politisk sak inntil tilskuddet er på plass.

 

– Dere har virkelig tenkt å gni det inn

Takk til Øyvind Lunde Hodneland som startet underskriftskampanjen og takk til hver enkelt som skrev under. Underskriftene får være en personlig hilsen til statsråden inn i julehøgtiden. Da hun også fikk julemusikken til Pareli, tidligere elever og lærere, kom glimtet i øyet og stundens beste replik: – Dere har virkelig tenkt å gni det inn.

 

Bildet: Øyvind Hodneland (t.v) og rektor Oddvar Rotvik overleverte 6057 underskrifter til statsråd Kristin Halvorsen.

Foto: Kristin Winter Jørgensen


Kontakt

Ta kontakt med NLMs skolekonsulenter Sidsel Høland Olausson og Torleif Belck-Olsen, hvis du ønsker mer informasjon om NLMs skolearbeid. 

Skolerådgiver

NLM Norge

22 00 72 86

Leder av skoleseksjonen

NLM Norge

       

Begynne på NLM vgs?

Arbeide på NLM vgs?

Støtte NLM vgs?

NLMs skolestrategi 2012-2020

 

Today's Quote

Sal 30:6 For et øyeblikk varer hans vrede, en livstid hans nåde. Om kvelden kommer gråt som gjest, om morgenen er det frydesang.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.