> NLM - The World for Christ -... / Norwegian Lutheran Mission / Julemusikken overdøver bønneropeneJulemusikken overdøver bønneropene

Verken bønneropene, varmen eller dagliglivet utenfor varsler at julen er i anmarsj. Likevel er jeg sikker på at det er ingen steder julen ser så fin ut eller lukter så godt.

Jeg fikk så lyst til å sende en liten julehilsen til dere alle, her jeg sitter og ser stjerna mi skinne i vinduet dekket av jerngitter. I hjørnet står et nydelig juletre i plast, pyntet med hjemmelaget julepynt i hvitt og sølv. Noen greiner importert fra en busk i nabolandet lukter som edelgran og erstatter lukten fra et selvhugget tre fra skogen.

Julemusikken er stadig på og overdøver lyden av bønneropene fra moskeene. På spisebordet står et langt stearinlys og skal vise oss hvor mange dager det er til jul. Til vår Eid-feiring.

  

Nydelig unorsk jul

Her trengs det nemlig virkelig et lys eller en lokal appelsin med nellik kjøpt med fra Norge, for å hinte om at julen nærmer seg. For, foruten temperaturen som begynner å bli litt kaldere, er det lite rundt oss som minner om norsk jul.

Likevel, dere, er jeg sikker på at det er ingen steder julen ser så fin ut eller lukter så godt.

  

Et første møte med Jesusbarnet

Jeg kjenner på en uendelig glede av å få feire jul i et land hvor nesten ingen andre feirer jul. Jeg gleder meg til å be våre lokale venner på pepperkakebaking og julebord. Gleder meg til å be dem på lunsj eller damekveld.

Her vil de nemlig komme til et hjem som kanskje kan gi dem et første møte med vår Eid-feiring. En feiring av babyen som ble født for mange hundre år siden, for å gi oss et håp om evig liv.

Tenk at vi får være her, midt i et land hvor Jesus ikke er kjent, og feire at han kom til oss. Til meg. Til hushjelpa. Til vakten. Til naboene våre. Til dere. 

   

Ønsker dere alle en riktig god adventstid og en fredfylt jul!


Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

OBS: Pga. en feil har Utsyns regionnummer 15/2018 for region nord blitt sendt til abonnenter i region Midt-Norge. Disse vil derfor få to blad i posten istedenfor ett. Det sendes ut nye blad til abonnenter i region nord, men disse blir da noen dager forsinket. Vi beklager dette!

− Det er meningsfullt at kristne forlag slår seg sammen. Da står vi sterkere, sier forlagssjef Tom Teien i Lunde Forlag AS om overtakelsen.

140 ansatte fra Norsk Luthersk Misjonssambands grunnskoler deltok sist uke på personalsamling på Ognatun på Sør-Jæren. NLM har aldri før samlet grunnskolepersonalet sitt på denne måten.

Today's Quote

Heb 4:12a For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.