> NLM - The World for Christ -... / Norwegian Lutheran Mission / EasyCard med ekstra velsignelseEasyCard med ekstra velsignelse

Foto: EasyCard Corp

Er folkereligion kultur, eller er det business? På Taiwan er det nok begge deler. Mange er bundet av tradisjonell religion – og nå kan de til og med kjøpe busskort laget av hellig aske.

Offentlig transport på Taiwan er veldig praktisk. På de fleste busser og t-baner kan du bruke betalingskortet EasyCard. Dette kan du også bruke til å betale med i kiosker eller parkeringsplasser.

EasyCard er en trofast «venn» som følger mange taiwanesere gjennom hverdagen.

  

Hellig aske

I dag så jeg en annonse i avisa. Et av de mest kjente templene på øya selger nå EasyCard «produsert av materialer blandet med hellig aske fra tempelets røkelse. Rituelt velsignet og renset før salg! Kortene har et foto av Matsu-statuen i tempelet og har navnet til tempelet innskrevet med selvlysende blekk», kunne tempelet fortelle, og la til at spådommene viste at gudinnen godkjente prosjektet.

Antallet er begrenset, og det anbefales å reservere noen via internett. Det mangler sikkert ikke på personer som gjerne betaler noen kroner ekstra for å få tak i ekstra velsignelse.

  

Stor innflytelse

Innflytelsen fra tradisjonell kinesisk folkereligion er fortsatt veldig stor. 80 prosent av befolkningen betrakter seg enten som buddhister eller taoister, eller å tilhøre en av de nye religiøse bevegelsene.

Noen templer og religiøse seremonier er offentlig godkjent som felles kulturell arv. Er folkereligion kultur, eller er det business? En ting er den helt sikkert: Det er populært!

Den dype innflytelsen på folket gjør at det kristne budskapet ofte oppleves som noe helt fremmed. Tradisjonelle religioner utøver sterkt sosial press på mange, og ikke få er bundet av frykt for guder og ånder.

  

Se her for flere artikler fra Stor-Kina!


Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

OBS: Pga. en feil har Utsyns regionnummer 15/2018 for region nord blitt sendt til abonnenter i region Midt-Norge. Disse vil derfor få to blad i posten istedenfor ett. Det sendes ut nye blad til abonnenter i region nord, men disse blir da noen dager forsinket. Vi beklager dette!

− Det er meningsfullt at kristne forlag slår seg sammen. Da står vi sterkere, sier forlagssjef Tom Teien i Lunde Forlag AS om overtakelsen.

140 ansatte fra Norsk Luthersk Misjonssambands grunnskoler deltok sist uke på personalsamling på Ognatun på Sør-Jæren. NLM har aldri før samlet grunnskolepersonalet sitt på denne måten.

Today's Quote

Joh 13:15 For jeg har gitt dere et forbilde, for at også dere skal gjøre slik som jeg har gjort mot dere.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.