Den gode samtalen

Alle foto: privat

Min nord-afrikanske venninne vil vite mer om troen min. Hun ønsker å lære og forstå – men det tar tid å forstå at Gud virkelig ønsker en nær relasjon.

Jeg har tappert forsøkt å få skjerfet jeg har på hodet til å ligge slik jeg har sett de lokale gjøre det, uten helt å lykkes. Og selv om jeg har solbriller på slik min venninne ba meg om, er det ingen tvil om at jeg og mine to lysluggede barn er langt hjemmefra.

Vi får mange blikk, og for første gang siden vi flyttet hit kjennes det ubehagelig. For jeg vet at de nok antar at jeg som utlending er kristen, og det kan skape problemer for min venninne.

   

Hele ansiktet smiler

Endelig kommer hun. Jeg kjenner henne igjen på måten hun beveger seg, og når hun kommer nærmere, ser jeg at øynene smiler. Alt annet er skjult under flagrende tøy i mørke farger.

Naboen spør henne straks hvem jeg er, og hun svarer kort at jeg er en venninne før vi går inn i leiligheten hennes.

Når vi kommer inn, skifter hun til en fargerik sommerkjole og lar det lange mørke håret henge fritt. Nå kan jeg se at hele ansiktet smiler.

Ungene begynner å leke sammen, og vi setter oss ned og begynner å prate. Først om familiene våre, barna, og hva som har hendt siden sist.

   

Det viktigste

Som alltid bryter hun brått av samtalen ved å si at vi nå må snakke om det som faktisk betyr noe. Hun spør meg, «Hvem er Jesus?».

Jeg ber en stille bønn om at Jesus må være med meg nå. Jeg er ingen teolog, men jeg tenker at hvis jeg sier navnet Jesus igjen og igjen, vet jeg at navnet har kraft til å frelse.

     

  

En nærværende Gud

Hun spør, og jeg svarer så godt jeg kan. Hun vil vite hvorfor jeg tror, hvorfor jeg valgte kristendommen. Igjen peker jeg på Jesus og prøver å forklare at jeg ikke har valgt en religion, men at jeg har møtt Jesus.

For henne er det vanskelig når jeg beskriver Gud som min far og mitt forhold til ham som en nær relasjon, for i Koranen er det ikke noe som tyder på at Allah ønsker et nært forhold til menneskeheten. Vi er ikke hans elskede, bare hans skapninger.

  

Må være tålmodig

Jeg skulle ønske at denne historien sluttet med at min venninne tok imot Jesus. Jeg skulle ønske at jeg kunne dele mange historier om folk som kommer til tro. Men sannheten er at vi ikke kan dele åpenlyst her, vi bygger relasjoner og håper på muligheter til å dele.

Dette tar tid, og det krever tålmodighet, utholdenhet i bønn og tro på at Gud, som har makt til å frelse, går foran.


Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

OBS: Pga. en feil har Utsyns regionnummer 15/2018 for region nord blitt sendt til abonnenter i region Midt-Norge. Disse vil derfor få to blad i posten istedenfor ett. Det sendes ut nye blad til abonnenter i region nord, men disse blir da noen dager forsinket. Vi beklager dette!

− Det er meningsfullt at kristne forlag slår seg sammen. Da står vi sterkere, sier forlagssjef Tom Teien i Lunde Forlag AS om overtakelsen.

140 ansatte fra Norsk Luthersk Misjonssambands grunnskoler deltok sist uke på personalsamling på Ognatun på Sør-Jæren. NLM har aldri før samlet grunnskolepersonalet sitt på denne måten.

Today's Quote

5Mos 4:31a For Herren din Gud er en barmhjertig Gud. Han skal ikke slippe deg og ikke la deg gå til grunne.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.