– All skepsis borte

Foto: Ungdomsmøte i Potosi. 

I løpet av de to første ukene i november hadde vi i Sør-Amerika besøk av elever fra av NLMs videregående skoler. – Det jeg har opplevd og de menneskene jeg har møtt har åpnet en sterk flamme for prosjektet, sier en av elevene.

I år er vi så heldige at 5 av NLMs videregående skoler i Norge har valgt å samle inn penger til NLMs arbeid i Sør-Amerika, de fleste med fokus på de sosiale prosjektene vi støtter.

Representanter fra Nordborg, Hans Nilsen Hauge og Drottningborg fikk besøke Peru, mens elever fra Kvitsund og Val besøkte Bolivia.

   

Variert og hektisk program  

De fire elevene som besøkte Bolivia hadde et hektisk program der de blant annet fikk besøke prosjektarbeidet som drives i Cochabamba og Potosí, de fikk oppleve Saltsjøen i Uyuni, allehelgensdag i Sucre, besøke menighet og jenteinternat i landsbygda Acasio, bestige fjelltoppen Tunari som ligger 5000 moh, møte med generalsekretær i ICEL samt flere kirkebesøk.

  

  

Elevene fra Val vgs sier følgende om turen:

  

– All skepsis borte

– Turen til Bolivia har vært et minne for livet. Det jeg har opplevd og de menneskene jeg har møtt har åpnet en sterk flamme for prosjektet. Jeg kom til landet med fordommer og litt skepsis og kan med glede si at jeg sitter igjen men null skepsis, mange gode minner og et godt utgangspunkt for å starte bistandsprosjektet. Tusen takk for muligheten NLM!

– Hans Olav

   

– Fint å se at foreldre lærer å oppdra barna på en god måte!

– Det har vært en fantastisk tur. Jeg er så utrolig takknemlig over at jeg har fått muligheten til på å utforske Boliva. Det har vært fint å se mennesker komme til tro på Jesus, og å se at foreldre lærer å oppdra barna sine på en god måte. Med denne turen fikk jeg ikke bare en ordentlig boost, men også en opplevelse for livet.

– Erlend


Sør-Amerika

I Sør-Amerika arbeider NLM i Peru og Bolivia. Selv om de fleste i disse landene kaller seg katolikker, er troslivet sterkt preget av folketro og fedredyrking. De færreste kjenner Jesus som frelser.

Les mer | Bli fast giver

OBS: Pga. en feil har Utsyns regionnummer 15/2018 for region nord blitt sendt til abonnenter i region Midt-Norge. Disse vil derfor få to blad i posten istedenfor ett. Det sendes ut nye blad til abonnenter i region nord, men disse blir da noen dager forsinket. Vi beklager dette!

− Det er meningsfullt at kristne forlag slår seg sammen. Da står vi sterkere, sier forlagssjef Tom Teien i Lunde Forlag AS om overtakelsen.

140 ansatte fra Norsk Luthersk Misjonssambands grunnskoler deltok sist uke på personalsamling på Ognatun på Sør-Jæren. NLM har aldri før samlet grunnskolepersonalet sitt på denne måten.

Today's Quote

Heb 4:12a For Guds ord er levende og virksomt og skarpere enn noe tveegget sverd

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.