> NLM - The World for Christ -... / Norge / Region sørvest / Nyheter / Misjonssalg på JøssangMisjonssalg på Jøssang

Mange flotte ting å få kjøpt.

Jøssangmessa er blitt et begrep langt ut over den lille bygda ved Jørpeland. Folk kommer langveis fra for å sikre seg fine varer og støtte en god sak.

Marit Botnen Alsvik står i spissen for messa, sammen med Lisbeth Tungland og Ingeborg Jøssang. De produsere selv mye av varene, men får også bidrag fra andre. Her er syltetøy og saft. Kaker, brød, fuglekasser, pynteting med mye mere.

Jøssang bedehus

Torsdag 8. november var det tid for årets Jøssangmesse. Som alltid går inntektene til «Håpets kvinner» via Norea Radio. Marit Alsvik ønsket velkommen presis klokken 18.00. Da sto folk tett i tett og ventet på å få starte handelen. Alsvik minnet om at inntektene går til misjonens gode sak.

Dagens eldste, Ester Alsvik på 95 år, satt trygt på bakerste benk. Hun kunne minnes den store vekkelsen på Jøssang skolehus i 1932, da mange både fra Jøssang, Tungland og Botne ble frelst. Det var Reinert Ege som da var forkynner og han bodde i heimen til Ester Alsviks foreldre i 3 måneder. Etter den vekkelsen begynte misjonsfolket å snakke om at de skulle bygge bedehus. Huset ble imidlertid ikke ferdig før i 1955.

Resultatet av Jøssangmessa var ikke klart i skrivende stund. Tidligere år har de fått inn opp mot kr.40.000,-. En del varer bli ikke solgt, men vil bli tilbud igjen lørdag 17. november. Da er det en familiesamling på Bakken gard på Jøssang. Salget da går til Jøssang bedehus.


Today's Quote

Rom 15:13 Må så håpets Gud fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan være rike på håp ved Den Hellige Ånds kraft.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.