> NLM - The World for Christ -... / Norge / Region øst / Nyheter / 25-ÅRSJUBILEUM MED DANS, MUSIKK,...25-ÅRSJUBILEUM MED DANS, MUSIKK, GENERAL OG BYRÅDSGJEST

Foto: Frida Blaker

– Jeg husker at ei enke banket på døra. Noen av de som kom innom var rusmisbrukere, forteller Gunnar Bråthen. Han var med
å starte Sagene nærmiljøsenter den 3. juni 1993 – for 25 år siden.

Gunnar Bråthen, som nå er prost i Fauske, hadde tatt fly til Oslo for å delta på den store jubileumsfesten som foregikk i parken utenfor Sagene frivilligsentral i juni.

DET STARTET I DET SMÅ

- Vi holdt til i små lokaler i Kongsberggaten i begynnelsen, og vi startet grupper av ulike slag, blant annet leksehjelp, fortalte Bråthen.
– Det er flott at folk som er forskjellige kan ha glede av å være sammen. «Noe kan falle i god jord», står det i Bibelen. Jeg er imponert over hva Sagene frivilligsentral har blitt.

Jubileumsfesten startet med besøk fra Bjølsen skoles musikkorps før daglig leder Hilde Muri Krahn, som har vært leder på frivilligsentralen i 15 år, ønsket velkommen og kom med noen historiske glimt.

– Frivilligsentraler var nytt den gangen vi begynte, sa hun. – Vi fikk ikke offentlig støtte i starten, men slik er det ikke lenger. Nå har vi et godt samarbeid med bydelen. Jeg vet at Sagene frivilligsentral betyr mye for mange.

En av brukerne våre sa det slik:

«Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten dere.»

– DERE SKAL ELSKE HVERANDRE

Cirka 300 mennesker hadde møtt fram på hagefesten. Det var hoppeslott, ansiktsmaling og blåsing av såpebobler for barna. I et lite telt ble det vist film fra arbeidet, og det ble servert gratis grillmat til alle. På utescenen var det forskjellig program: danseoppvisninger, taler, sang og musikk. Byrådssekretær Frode Kyvåg holdt dagens hovedtale. Han fortalte at Oslo har 30 frivilligsentraler.

– Uten frivilligheten stanser Norge. Frivilligheten forandrer samfunnet, sa han.

Generalsekretær Øyvind Åsland i NLM kom også med en hilsen.

– Jesus ga oss et bud om å elske hverandre. Det er dere med å oppfylle med det dere gjør her, sa han.

  

Dette intervjuet stod først på trykk i UTSYN 12/2018 - Bli abonnent ved å fylle ut dette skjemaet

  

HVA ER SAGENE FRIVILLIGHETSSENTRAL?
Sagene nærmiljøsenter drives av NLM og startet på 90 kvadratmeter i Kongsberggaten 22. Etter hvert ble navnet Sagene frivilligsentral. Fra 2012 har institusjonen holdt til på romslige 700 kvadratmeter i Sandakerveien 61 der 300 frivillige er engasjert. Frivilligsentralens viktigste oppgave er å tilby hjelp av forskjellige slag, som besøkstjeneste, følgetjeneste og praktiske oppdrag for beboerne i bydelen. De driver også utlån av sports- og fritidsutstyr, kafé, norskundervisning, mammagruppe og ulike tilbud for barn og unge. De inviterer til lunsjer, «suppe og bibel» og har daglige samlinger i «kapellet». I tillegg arrangerer de turer og forskjellige arrangement i høytidene, blant annet middag på julaften. 


Today's Quote

Rom 10:13 For hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.