> NLM - The World for Christ -... / Norge / Region øst / Nyheter / 25-ÅRSJUBILEUM MED DANS, MUSIKK,...25-ÅRSJUBILEUM MED DANS, MUSIKK, GENERAL OG BYRÅDSGJEST

Foto: Frida Blaker

– Jeg husker at ei enke banket på døra. Noen av de som kom innom var rusmisbrukere, forteller Gunnar Bråthen. Han var med
å starte Sagene nærmiljøsenter den 3. juni 1993 – for 25 år siden.

Gunnar Bråthen, som nå er prost i Fauske, hadde tatt fly til Oslo for å delta på den store jubileumsfesten som foregikk i parken utenfor Sagene frivilligsentral i juni.

DET STARTET I DET SMÅ

- Vi holdt til i små lokaler i Kongsberggaten i begynnelsen, og vi startet grupper av ulike slag, blant annet leksehjelp, fortalte Bråthen.
– Det er flott at folk som er forskjellige kan ha glede av å være sammen. «Noe kan falle i god jord», står det i Bibelen. Jeg er imponert over hva Sagene frivilligsentral har blitt.

Jubileumsfesten startet med besøk fra Bjølsen skoles musikkorps før daglig leder Hilde Muri Krahn, som har vært leder på frivilligsentralen i 15 år, ønsket velkommen og kom med noen historiske glimt.

– Frivilligsentraler var nytt den gangen vi begynte, sa hun. – Vi fikk ikke offentlig støtte i starten, men slik er det ikke lenger. Nå har vi et godt samarbeid med bydelen. Jeg vet at Sagene frivilligsentral betyr mye for mange.

En av brukerne våre sa det slik:

«Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten dere.»

– DERE SKAL ELSKE HVERANDRE

Cirka 300 mennesker hadde møtt fram på hagefesten. Det var hoppeslott, ansiktsmaling og blåsing av såpebobler for barna. I et lite telt ble det vist film fra arbeidet, og det ble servert gratis grillmat til alle. På utescenen var det forskjellig program: danseoppvisninger, taler, sang og musikk. Byrådssekretær Frode Kyvåg holdt dagens hovedtale. Han fortalte at Oslo har 30 frivilligsentraler.

– Uten frivilligheten stanser Norge. Frivilligheten forandrer samfunnet, sa han.

Generalsekretær Øyvind Åsland i NLM kom også med en hilsen.

– Jesus ga oss et bud om å elske hverandre. Det er dere med å oppfylle med det dere gjør her, sa han.

  

Dette intervjuet stod først på trykk i UTSYN 12/2018 - Bli abonnent ved å fylle ut dette skjemaet

  

HVA ER SAGENE FRIVILLIGHETSSENTRAL?
Sagene nærmiljøsenter drives av NLM og startet på 90 kvadratmeter i Kongsberggaten 22. Etter hvert ble navnet Sagene frivilligsentral. Fra 2012 har institusjonen holdt til på romslige 700 kvadratmeter i Sandakerveien 61 der 300 frivillige er engasjert. Frivilligsentralens viktigste oppgave er å tilby hjelp av forskjellige slag, som besøkstjeneste, følgetjeneste og praktiske oppdrag for beboerne i bydelen. De driver også utlån av sports- og fritidsutstyr, kafé, norskundervisning, mammagruppe og ulike tilbud for barn og unge. De inviterer til lunsjer, «suppe og bibel» og har daglige samlinger i «kapellet». I tillegg arrangerer de turer og forskjellige arrangement i høytidene, blant annet middag på julaften. 


Today's Quote

Joh 13:15 For jeg har gitt dere et forbilde, for at også dere skal gjøre slik som jeg har gjort mot dere.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.