KVT-verdier i 40 år

Skolens personalkor bidro til musikal og tekstlig velsignelse på jubileumsfesten. Foto: Knut Ståle Nygård

Kristen Videregående skole Trøndelag (KVT) feiret 4. oktober 40 år med optimismen på topp. For første gang i høst er KVT Norges største kristne videregående skole og elevene forteller at skolens verdifokus øker trivselen på skolen.

I dag har skolen på Tiller 527 elever, men KVT har ingen planer om å bli en gigantskole, slik fylkeskommunen legger opp til for sine skoler med opptil 1500 elever. Det handler om nærhet og trivsel. Men det er i dag trangt på KVT og skolen er i gang med det første av tre utbyggingstrinn.

KVT trenger fortsatt både god elevtilgang og pengegaver fra KVT-vennene for å realisere alle tre byggetrinn. Det handler om flere klasserom, grupperom, bedre arbeidsplasser for lærerne, nytt bibliotek, kantine og generell modernisering. I siste byggetrinn tenkes det et stort forsamlingslokale med scene og drøyt 720 amfiplasser, som kan bli et kulturelt tyngdepunkt midt i det kommersielle Tiller-området. Og et stillerom med muligheter for åndelig påfyll, fellesskap – og stillhet.

Regionleder i NLM Midt-Norge, Tarjei Løvik, hilste og formidlet fornøydhet og gode ord på vegne av eierorganisasjonene Normisjon, Det Norske Misjonsselskap og Norsk Luthersk Misjonssamband.

Bevare identiteten

-Vi er åpen på at vi ønsker å påvirke og være med på å forme unge mennesker. Den beste måten vi kan hedre innsatsen til de som har gått opp veien før oss, er å bevare identiteten og trivselen, utvikle kvaliteten og løfte fram de kristne verdiene og det kristne budskapet, sa rektor Eimund Fossum i sin tale.

Hovedinnslaget på jubileumsfesten var et historisk kåseri av tidligere pedagogisk leder Sverre Asbjørn Olsen. Han har også hatt hovedansvaret for en historisk bok på 111 sider, rik på historier og bilder fra skolens første 40 år. Boka kan kjøpes på skolen. KVT-pionerene var ikke i tvil om at det startet med et kall fra Gud, og både innsatsen og en gaveinnsamling på 5 millioner som oppstartbidrag, stod i stil med dette.

På jubileumsfesten var ikke minst elevenes trivsel i fokus, også da elevrådsleder Nora Nervik Almli kom med sin jubileumshilsen:

-Skolen utfordrer oss til å tenke en ekstra gang hvilke verdier som er viktig for oss, reflektere over menneskeverdet, og vi deler til og med tanker om livet etter døden. Dette bidrar til at vi respekterer hverandre, trives og tar vare på hverandre, sa Almli, som oppsummerte hvordan det er å gå på KVT i tre ord: Trygt, givende og lærerikt.

Elevrådsleder Nora Nervik Almli med jubileumsboka i handa. Foto: Odd Anders With

 


Today's Quote

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.