Livets første eksamen

Alle foto: Mona Heng

Det kan være nervepirrende nok å skulle stave navnet sitt riktig – men tenk, så stort: Kvinnene i alfabetiseringsgruppene i Abidjan har gjennomført sin første eksamen.

Lørdag 5. mai var en stor dag for den lille kirken vår, Melci, i Abidjan. For da var det aller første eksamen for kvinnene i alfabetiseringsgruppene kirken driver.

11 kvinner kom for å ta eksamen – den første eksamenen i livet. De var veldig spente, alle sammen, for dette var både nytt og uvant, og de visste ikke helt hva de gikk til.

Både første- og andreårsgruppene hadde eksamen samtidig. Selv vi som underviser var nok både nervøse og spente på hvordan dette skulle gå.

  

Enkelt – men krevende

Førsteårsstudentene fikk helt enkle oppgaver, som å skrive navnet og mobilnummeret sitt, løse noen helt grunnleggende matematikk-oppgaver og å lese en enkel tekst.

Den andre gruppen fikk litt mer krevende oppgaver, og måtte svare på spørsmål om bl.a. kvinners plikter og rettigheter, samt en del spørsmål om aids, hvordan man kan beskytte seg mot dette og så videre. I tillegg fikk de også noen matematikkoppgaver, og de måtte skrive noen enkle setninger.

Det kan høres banalt og enkelt ut for en nordmann. Men for disse kvinnene, som aldri har fått skolegang eller lært å skrive og regne, og som bruker tid og krefter på å lære seg det som voksen midt i en travel og slitsom hverdag, var det både krevende og viktig for mestringsfølelsen.

   

  

Mange følelser

Alle kvinnene gjennomførte eksamen. Etter et par timer var noen av dem lettet og lykkelige over å være ferdig, mens andre var fulle av følelser og trengte en god klem. Livets første eksamen – ikke rart det føles nervepirrende.

Det å skulle jobbe selvstendig med oppgaver uten å få noen hjelp underveis var ikke like enkelt for alle sammen. Vi brukte derfor mye tid på å hjelpe noen av dem i gang, samt på å forklare oppgavene på enklest mulig måte. 

     

 

Vel fortjent

Alle de 11 kvinnene gjorde en fantastisk innsats og vil få tildelt diplom for vel gjennomført eksamen. Eksamenfesten og diplomutdelingen har vi planlagt til slutten av mai, og vi har bestemt at den skal foregå på stranden med god mat.

De er fantastiske kvinner, og hver og en av dem har gjort en stor innsats gjennom hele året for å lære seg å lese og skrive. De fortjener virkelig en avslappende dag hvor de kan feire det harde arbeidet.

  


Stedlig representant

Stedlig representant

Vest-Afrika

+225 79298092

+223 94511220

Today's Quote

Jes 54:10a For fjellene kan vel vike, og haugene rokkes, men min miskunnhet skal ikke vike fra deg.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.