> NLM - The World for Christ -... / Internasjonalt / Øst-Afrika / Nyheter / Takknemlighet i Øst-AfrikaTakknemlighet i Øst-Afrika

Foto: NLM-utsending

2.-9. mars var utsendingene i Øst-Afrika samlet i Nairobi til årets konferanse (AGM), under det gjennomgående temaet «takknemlig».

God tid var satt av til åndelig påfyll gjennom bibeltimer, bønn, møter, nattverd og sang. Spesielt med tanke på at en god del av oss tjenestegjør i lukkede samfunn med svært begrenset tilgang til kristne fellesskap, var det var ekstra godt å drikke fra kilden sammen denne uka. 

Konferanse er hektisk, godt og viktig på samme tid og høydepunkter sto i kø for både liten og stor: TeFT Utland tok seg av ungene med blant annet go-kart og gjørmebad, mens de voksne var opptatt med diskusjoner, avgjørelser, valg og samtaler. 

  

Anna Sæthers bibeltimer med glimt fra sin lange tjeneste på Taiwan og hennes gave til å åpne tekstene ga føde for både tanke og sjel. Bibelen, Guds levende ord, har evnen til å åpne for ny forståelse av tekster man har kjent og reflektert over mange ganger før. Den velkjente teksten om den barmhjertige samaritan fikk ny mening for meg. 

Lørdagen satte på en måte agenda for konferansen: Seminarer som ga ulike, unike og inspirerende perspektiver på det å tjene i lukkede samfunn. Vi fikk innblikk i hvordan tjenesten kan se ut, at hjerter er åpne selv om samfunnet er lukket, at mulighetene er mange likevel, og at Gud leder! 

    

Vitnesbyrd til etterfølgelse

Ekteparet Mumo gjorde inntrykk på en spesiell måte. Gideon har i flere år oppfordret kristne, via radio, til å rekke ut en hånd og elske sine neste, sine naboer – sine muslimske naboer. Så kom han til et punkt der han tenkte at han måtte gjøre endringer selv også, ikke bare legge det på andre.

Han og kona brøt opp fra hjemmet sitt, med trygge rammer, komfort, jobb og fellesskap. De bosatte seg et annet sted i Kenya, for å være kristne teltmakere. De dro opp teltpluggene og bygde seg hus av egne midler, uten å vite helt hva de skulle drive med.

Eunice fortalte om rundene hun gikk med seg selv og med Gud, for å komme dit hun er i dag med kall og tjeneste. Gud talte til henne gjennom drømmer, og hennes frykt og usikkerhet ble forandret til vilje til å gå og kjærlighet for disse fremmede.

Hun startet butikk og bygger i dag relasjoner. Muslimske kvinner kommer innom for å prate. Hun ber for dem og for deres syke når de kommer til henne og spør om forbønn. Hun passer småbarna deres når de har ærender i byen - og hun er til stede for dem.

Eunice og Gideon er eksempler til etterfølgelse, for kristne kenyanere, men også for oss kristne i Norge. Er vi villige når Gud kaller? Lytter vi på det øret? 

  

Jeg likte temaet for årets AGM, der vi ble minnet om å være: Takknemlige for håp, for lys, for hans fred, for Guds familie. Takknemlige i bønn. Takknemlige i tøffe tider. Takknemlige for Jesu eksempel, for hans gaver og for hans oppdrag.


Today's Quote

Joh 13:15 For jeg har gitt dere et forbilde, for at også dere skal gjøre slik som jeg har gjort mot dere.

Share


This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.